«Життя на зламі: слобожани та їхній світ у першій половині ХХ століття» – унікальна виставка фото відкрилася у Харкові

Тетяна Зарубіна  |  Четвер, 8 вересня 2016, 20:02
Виставку старовинних фото можна не тільки поглянути, але і прослухати з допомогою QR-кодів у Харківському обласному центрі культури та мистецтва
«Життя на зламі: слобожани та їхній світ у першій половині ХХ століття» – унікальна виставка фото відкрилася у Харкові

Виставка “ЖИТТЯ НА ЗЛАМІ” є спробою засобами візуальної антропології дослідити культурну реальність слобожанського села останніх десятиріч “старої України”. Вибір кожної з представлених світлин зумовлений передусім її етнографічною цінністю. В основі експозиції — фотографія як документ, що проливає світло на ту чи іншу сферу традиційної культури Слобожанщини: народне вбрання, родинні стосунки, звичаї та обряди. Так пояснює ідею створення виставки її автор – Світлана Коновалова.

 Виставку можна не тільки дивитися,але і прослухати за допомогою  QR-кодів. Це коди, які потрібно відсканувати екраном смартфону ( з допомогою спеціальної встановленої програми), такий собі аудогід. Світлана,як автор виставки, особисто займалася створенням таких кодів.

За словами автора виставки, на фото зображений предметний світ українських селян 30-тих років – парубків та дівчат, одружених пар. Фотографії виступають як документи, що висвітлюють різні сфери традиційної культури у різних регіонах Слобожанщини.

comments powered by HyperComments