Відвертість Гамлета: в Муніципальній галереї відкрилася нова виставка «харківського генія»

Тетяна Зарубіна  |  Субота, 17 вересня 2016, 09:41
Відомий художник представив харків'янам свою нову виставку
Відвертість Гамлета: в Муніципальній галереї відкрилася нова виставка «харківського генія»

Нова виставка Гамлета як завжди, зібрала весь харківський бомонд. Це не просто чергова компіляція робіт, створена, щоб підсумувати творчий період - це справжній художній ексгібіціонізм. Подив починається з техніки створення - проект складається з 365 зображень формату полароїдних фото, по одному на кожен день 2015 року. «Я поставив собі завдання - фотографувати кожен день. Іноді виходило кілька хороших фотографій, і тоді доводилося вибирати. Зазвичай увечері я переносив зображення на папір ». Виходить такий своєрідний «хенд-мейд полароїд» - полароїд створений лінером на акварельному папері », - так пояснює це художник. І справді -  в маленьких замальовках дуже багато особистого - розлучення з дружиною, поїздки, спостереження за навколишнім життям.

Кожна фотографія підписана, і необмежено відверта - ніяких подвійних сенсів. Цей своєрідний щоденник особистих вражень Гамлет вважає чимось на зразок антидепресивний терапії.

За словами Тетяни Тумасьян, спеціально для нової виставки художника вперше білі стіни галереї пофарбували в чорний колір. Ця виставка стала знаковою і для муніципалки- таким чином, вдалося провести своєрідний підсумок двадцятирічної роботи. За словами Тетяни, після завершення виставки  Гамлета галерея планує піти на ремонт. Ну а поки що відвідувачі мають можливість насолоджуватися новими роботами завжди нетривіального художника.

comments powered by HyperComments