Дивись та заміняй. У Харкові діяла «фотосушка»

Юлія Гуш  |  Неділя, 2 жовтня 2016, 08:00
На площі Свободи проходила фотовиставка у форматі «сушки», у якій взяли участь як професіонали, так і аматори.
Дивись та заміняй. У Харкові діяла «фотосушка»

Це міжнародна акція з обміну фотографіями, в якій можуть взяти участь всі охочі. В Харкові вона відбувається вже в четвертий раз. Такі виставки проходять під відкритим небом, а фотографії фіксуються на мотузці за допомогою прищепок. Самі фотографи не обмежені певними рамками і можуть надавати роботи будь-якого жанру.

Подібні заходи стають все більш популярними серед харків’ян. «Цього року нам дуже пощастило з погодою, – зазначила Віра Лагутіна, завідувачка галереї «Мистецтво Слобожанщини»,  – авторів та учасників стало більше, ніж минулого року. Фотовиставка проходить більш активно, більш гармонійно, на ній більше учасників. Що не може нас не тішити».

Головний сенс даної виставки полягає в тому, що будь-який учасник, якому прийдеться до вподоби та чи інша фотографія, може забрати її, замінивши на власну. Крім того, деякі автори підписують свої роботи, щоб не тільки висвітлити власне ім’я, а ще й передати певний меседж новому власнику фото. Єдина умова – кожен має забрати рівно ту кількість фотографій, яку приніс сам.

«І важко судити, які фотографії більше сподобались, – розповіла Віра Лагутіна, – адже фотосушка передбачає дуже різнобарвний формат. В ній беруть участь і любителі, і професіонали. Це і портрет, і пейзаж, і творча зйомка… Так можна перераховувати до безкінечності. Адже тут задіяні всі жанри та формати. Звичайно, є більш професійні роботи, є менш професійні. Є дуже смішні, є дуже милі та ніжні. Є і коти, які, звичайно, завжди тішать та веселять».

Загалом, подібний формат виставки знайшов чимало прихильників у різних країнах. Такі «фотосушки» проходять в 70 містах по всьому світу.

comments powered by HyperComments