ЄрміловЦентр&ПогранКульт: що спільного?

Вівторок, 4 жовтня 2016, 21:14
4 жовтня у Харкові розпочався культурний форум «ПогранКульт: ГаліціяКульт».
ЄрміловЦентр&ПогранКульт: що спільного?

Візуальна програма форуму включає виставки, які розгорнуті приблизно на 10 локаціях Харкова. Основна експозиція форуму «ГаліціяКульт» розмістилася в Харківському художньому музеї та Центрі сучасного мистецтва «ЄрмиловЦентр» і налічує понад 200 скульптур та інсталяцій, творів живопису і графіки зі Львова, Івано-Франківська, Києва та Харкова.

Відкрила форум виставка у Центрі сучасного мистецтва ЄрміловЦентр – «Мистецтво Галичини другої половини ХХ – початку ХХI століття».

Мистецтво Галичини тих часів представлено у всій різноманітності своїх тенденцій і різновидів: від Олени Кульчицької та Романа Сільського до нової фотографії та перформансу. Крізь призму творчості провідних галицьких художників того часу розкрито основну світоглядну проблематику регіону, історію та специфіку складання старих і нових міфів про Галичину. Незважаючи на різні історичні обставини і ментальність, Харків і, зокрема, Львів є видатними осередками модернізму і андеграунду, які формували українську ідентичність.

Всього у форумі беруть участь 300 художників з Галичини та Слобожанщини. Програма включає близько 80 культурних подій: кінопокази, концерти, спектаклі, літературні читання, художні виставки, лекції та дискусії. Гості форуму зможуть вільно відвідати близько 15 музичних концертів і театральних вистав. Зокрема, постановку п'єси українського драматурга Наталії Ворожбит «Зерносховище», яка була написана спеціально для Королівського Шекспірівського театру в Лондоні. Крім того, львівський етно-рок-колектив «ГИЧ-оркестр» зіграє на сходинках ХНАТОБу, а в будівлі Старого цирку 40 музикантів оркестру «Слобожанський» виступлять разом з рок-групою з Чехії The Plastic People of the Universe.

Вхід на заходи культурного форуму –- безкоштовний.

«ПогранКульт:ГаліціяКульт» – третій із серії культурних форумів, які організовує український благодійний фонд DOFA.fund. Два попередніх форуми «ДонКульт» у Києві (2014 рік) і Львові (2015 рік) були присвячені культурі та мистецтву Донбасу. Ті дві виставки відвідало близько 25 тисяч людей.

comments powered by HyperComments