У харківському ЄрміловЦентрі експонуватимуться роботи найперспективніших молодих митців країни

Вівторок, 25 жовтня 2016, 18:01
Виставка "Килим. Сучасні українські митці" відкриється в ЄрміловЦентрі 27 жовтня о 17.00.
У харківському ЄрміловЦентрі експонуватимуться роботи найперспективніших молодих митців країни

Ідея проекту «Кілім. Сучасні українські митці» - поєднати традиційне мистецтво і сучасне, актуалізувати етнічну культуру і надати додаткові «народні» смисли актуального арту.

«Як і тканий килим, на полотні якого розміщені символи з різним змістовим наповненням, і у якого завжди є дві сторони – лицьова і виворітна, сучасне мистецтво відображає різні складові дійсності – естетичні та ідейні, позитивні і негативні, лицьову сторону і виворіт. Завжди актуальні теми життя і смерті, мінливості людської долі, закодований у килимових візерунках, з особливою гостротою виникають при нинішніх драматичних обставинах існування нашої країни», – говорить співкуратор проекту «Килім. Сучасні українські митці» Ігор Абрамович.

У проекті беруть участь 20 авторів з різних регіонів України, кожен з яких покаже своє бачення традиційного мистецтва в сучасному світі. На виставці будуть представлені живопис, скульптура, інсталяція, відео-арт.

Виставка стартувала у Карпатах, її вже показали у Львові, і тепер «Кілім» їде в Харків.

Учасники проекту: Apl315, Катерина Берлова, Назар Білик, Мирослав Вайда, Артем Волокітін, Олексій Золотарьов, Дарина Кольцова, Антон Логів, Тетяна Малиновська, Роман Мінін, Ганна Миронова, Роман Михайлов, Зоя Орлова, Сергій Петлюк, Юрій Пікуль, Степан Рябченко, Олексій Сай, Андрій Сидоренко, Ганна Сорокова, Олексій Яловега.

comments powered by HyperComments