Знаменна подія у Харківському театрі ляльок: відкрито меморіальну дошку великому лялькарю Віктору Афанасьєву/ Фоторепортаж

Сергей Козлов  |  Четвер, 15 грудня 2016, 16:07
З ім'ям Віктора Афанасьєва у чарівному "світі ляльок"України багато чого пов'язано, як найперше - кращі постановки, курс акторів, перша в країні кафедра театру ляльок
Знаменна подія у Харківському театрі ляльок: відкрито меморіальну дошку великому лялькарю Віктору Афанасьєву/ Фоторепортаж

На церемонію відкриття, яка зібрала акторівХарківського державного академічного театру ляльок , студентів, багатьох небайдужих до цього мистецтва харків'ян, приїхав онук Віктора Афанасьєва - актор Полтавського академічного обласного театру ляльок Андрій Довгаль-Афанасьєв.

«Для мене це велика честь і гордість. Я неймовірно радий, що заслуги дійсно видатного лялькаря Віктора Андрійовича Афанасьєва були гідно оцінені. Театр, який, за великим рахунком, він створив, не тільки існує і працює, але і ставить нові вистави, підтримує репертуар, створений Віктором Андрійовичем. Досьогодні Харківський театр ляльок є флагманом вітчизняного, та й не тільки, мистецтва живої ляльки. Приємно, що справа Віктора Афанасьєва жива, розвивається і, сподіваюся, проживе ще багато років», - зазначив онук видатного режисера.

Віктор Афанасьєв працював художнім керівником Харківського театру ляльок з 1952 по 1983 роки. Серед його кращих постановок - «Запорожець за Дунаєм», «Коник-Горбоконик», «Чортів млин». За час своєї діяльності поставив близько 100 вистав.

У 1969 році з ініціативи Віктора Афанасьєва при Харківському інституті культури був набраний курс акторів, а в 1970 - режисерів театру ляльок. У 1973 році там же була створена перша в Україні кафедра театру ляльок, яку він очолив.

Постановою Кабінету Міністрів України від 6 листопада 1997 року Харківському театру ляльок було присвоєно ім'я В. А. Афанасьєва.

comments powered by HyperComments