Живі статуї, міми та жонглери змагатимуться у Харкові за великий грошовий приз

Субота, 17 грудня 2016, 18:01
Третій Всеукраїнський Фестиваль вуличного мистецтва стартує у Харкові 6 січня, коли живі статуї, фокусники, міми та жонглери почнуть змагатися за призовий фонд у 80 000 грн.
Живі статуї, міми та жонглери змагатимуться у Харкові за великий грошовий приз

Про це повідомляють організатори фестивалю. 

Вперше в історії фестивалю учасники будуть виступати в двох номінаціях, і в кожній з них буде по три призових місця. Імена переможців професійне журі назве 12 березня в Дніпрі.

"Головна зміна цього року — вручення нагород у двох номінаціях. Хотіли цього, в першу чергу, самі учасники, адже важко порівнювати жонглера і живу статую", - пояснює нововведення голова оргкомітету фестивалю в Дніпрі, керівник PR-агенції "Світ свята" Соломія Кірса.

В одній номенації будуть об`єднані представники "динамічних жанрів": жонглерів, мімів, фокусників, клоунів, у другій - артисти, чиє мистецтво полягає саме в тому, щоб зберігати нерухомість, артистично застигнути.

Премія за і місце - 25 000, за II місце - 10 000, і за III місце - 5 000 гривень. Крім того, всі зібрані під час виступів у глядачів "капелюх" гроші залишаються в артистів.

Фестиваль знову пройде в Харкові та Дніпрі, й учасники, які претендують на призові місця, повинні будуть виступити в обох містах.

На минулих фестивалях можна було побачити місцевих артистів з Харкова та Дніпра, а також гостей з Сум, Євпаторії, Мінська. Щороку географія заходу стає ширше — тим більше, що для іногородніх учасників на час фестивальних днів надається проживання.

«Зараз ми приймаємо заявки від учасників — як наших «ветеранів», так і від новачків. Але на нашому фестивалі старі заслуги нічого не значать. Потрібно кожен раз, кожен вечір заново завойовувати повагу журі, любов публіки. А вже публіка завжди повертає сторицею — це знає кожен вуличний артист», - говорить директор з маркетингу всеукраїнської мережі ТРЦ «Дафі» Наталія Борисова.

Графік проведення Фестивалю:

6.01, 16.00 - День відкриття Фестивалю в Харкові, ТРЦ «Дафі» (станція метро «Героїв праці», вул. Героїв Праці, 9)

6.01 - 29.01 (з 17:00 до 20:00) - Турнірні дні в Харкові

17.02, 16:00 - День відкриття Фестивалю в Дніпрі (бул. Зоряний, 1-а)

17.02 - 12.03 (з 17:00 до 20:00) - Турнірні дні в Дніпрі

12.03 - Закриття фестивалю в Дніпрі (вручення дипломів та подарунків від майданчика Фестивалю - ТРЦ «Дафі», підведення результатів та нагородження переможців).

comments powered by HyperComments