У Харкові з'явиться «Картотека»

Вівторок, 24 січня 2017, 22:12
Харківські актори разом з польським режисером готують виставу «Картотека».
У Харкові з'явиться «Картотека»

Вистава «Картотека» – третя спільна робота польського режисера і колективу харківського театру. Вистави «Прощай, Юда ...» і «Антігона в Нью-Йорку» мали успіх як у глядачів нашого регіону, так і у громадськості Польщі. Реалізацію нового спільного україно-польського проекту в культурній сфері обговорили на зустрічі 24 січня заступник голови – керівник апарату ХОДА Анатолій Бабічев і Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Януш Яблонський.

Вистава «Картотека» за п'єсою польського автора Тадеуша Ружевича ставлять актори Харківського державного академічного драматичного театру ім. Т. Г. Шевченка під керівництвом польського режисера Анджея Щитки.

«Спільний україно-польський проект у театральній сфері, дійсно, дуже цікавий і важливий, – зазначив Анатолій Бабічев. – В цілому наші взаємини в гуманітарній сфері різноманітні. Є активна взаємодія вищої школи, спільні проекти в сфері середньої освіти. Зокрема, багато зроблено в минулому році. В цьому році ми продовжимо хороші традиції спільного співробітництва».

Як розповів Януш Яблонський, прем'єру планують показати глядачам 17 березня. Проект реалізується, в тому числі і за підтримки Міністерства культури Республіки Польща.

«Це буде масштабна культурна захід не тільки для Харкова. Сподіваємося, що з цим спектаклем актори поїдуть на гастролі до Польщі. Також сподіваємося, якщо буде підтримка облдержадміністрації, в рамках обміну наші актори зможуть виступати у Харкові», – сказав Януш Яблонський.

Анатолій Бабічев зазначив, що обладміністрація готова надати підтримку реалізації цієї ініціативи в усіх організаційних питаннях.

«Я впевнений, що спільні проекти дозволять розвивати відносини між двома державами і двома народами», – переконаний Анатолій Бабічев.

«Ми хочемо, щоб вистава вийшла дійсно приголомшливим. Все буде залежати від акторів і від нашого з ними співпраці. Це важливий проект, це імідж не тільки самого театру, а й усього міста», – висловив думку Анджей Щитка.

Нагадаємо, в березні 2017 театр ім. Т. Г. Шевченка буде відзначати 95-річчя з дня заснування, а також 130-річчя з дня народження видатного драматурга Леся Курбаса.

comments powered by HyperComments