У Харкові показали перфоманс про міських божевільних

Середа, 1 лютого 2017, 11:32
Актори присвятили "Naїve" 99-й річниці бою під Крутами.
У Харкові показали перфоманс про міських божевільних

Театр для дітей і юнацтва разом з альтернативним театром представили мешканцям Харкова перфоманс "Naїve", у якому показали дивних харків'ян, романтиків і тих, кого називають міськими божевільними.

Актори показали "Naїve" вдруге, прем`єра відбулась у липні 2016 року. Цього разу перфоманс присвятили 99-й річниці з дня битви під Крутами.

"Треба зупиняти гру, яка перетворюється на кровопролиття", - кричала дівчина в шоломі. А голос доктора фізико-математичних наук запитував "за кадром": "Навіщо наука, якщо всі технології можна купити за кордоном? ".

"Герої "Naїve" власними руками намагаються сформувати безпечний для кожного простір. На сцені можна впізнати харків'ян, які стали легендами вулиць. А ще тих, хто, навпаки, поки що не показується, хоча повністю прийняв себе таким, яким є", - розповіла автор перфомансу, колишня актриса Харківського театру для дітей і юнацтва, польського театру "Брама", учасниця проектів "ГаліціяКульт" і "Мапи страху" Ніна Хижна.

За її словами, герої постановки намагаються позбутись певних соціальних рис. Перформанс зачіпає теми гендерної ідентичності, боротьби за права тварин і прагнення втекти від реальності.

Актори активно залучали до участі у "Naїve" глядачів до участі. Зокрема, просили прибрати уламки тарілок і дати грошей на чай, питали про зміни у стосунках після весілля.

Перфоманс супроводжувала "жива" музика віолончелі, бас-гітари і барабанів, а також бітбокс музикантів групи "Шкло".

Раніше стало відомо про те, що актори Харківського державного академічного драматичного театру ім. Тараса Шевченка під керівництвом польського режисера Анджея Щитки готують виставу "Картотека" за п'єсою польського автора Тадеуша Ружевича.

comments powered by HyperComments