«Дорога на Схід»: в Ізюмі відбудеться мистецький фестиваль за підтримки Жадана

Юлія Гуш  |  Понеділок, 6 березня 2017, 16:02
Музично-мистецький фестиваль «Дорога на Схід» відбудеться в серпні, на Яблучного Спаса
«Дорога на Схід»: в Ізюмі відбудеться мистецький фестиваль за підтримки Жадана

Планується, що це буде масштабний культурний захід, де зберуться гості та виконавці з різних областей України. Про це розповів Максим Радченко, директор Харківського обласного центру молоді під час прес-конференції, присвяченої молодіжним проектам, які заплановані на поточний рік.

«За підтримки Ізюмської міської ради ми ініціювали таки проект, як «Дорога на Схід», – зазначив він, – це достатньо крупний фестиваль, який буде проходити в серпні, на яблучний Спас. Всі ми знаємо, що Ізюм – це такий форпост. Місто, яке знаходиться на рубежі Луганської, Донецької та Харківської областей. І тому ми хочемо показати жителям Донецької та Луганської областей, що в Харківській області нормально розвивається життя, розвивається культура, мистецтво. В рамках заходу буде проходити і ярмарок народних промислів».

Як і минулого року, до організації фестивалю долучився Сергій Жадан. За словами Радченка, під час заходу виступатимуть виконавці з усієї України, які працюють в різних музичних напрямках. Крім того, на фестиваль виступлять і літератори, які зі сцени декламуватимуть власні твори.

Також під час прес-конференції були представлені інші молодіжні проекти, ініційовані Харківським обласним центром молоді. Це, зокрема, благодійний бал, направлений на допомогу родинам військових та переселенцям, Школа молодого письменника Жадана, традиційний фестиваль «Весняні дзвіночки» тощо.

Загалом, цього року була збільшена кількість масових заходів. За словами Максима Радченка, раніше Харківський обласний Центр молоді реалізовував дуже багато проектів, але вони були «точковими». «Зараз ми вводимо таку практику, що щоб протягом року має реалізуватися 4-5 масштабних проектів, – підкреслив він, – із залученням спонсорів, залученням органів місцевого самоврядування, обласної адміністрації».

Зокрема, він підкреслив, що цього року основою молодіжної політики буде, в першу чергу, національно-патріотичне виховання. «Цей рік я бачу навіть не як національно-патріотичне, а національно-духовно-історико-паріотичне виховання, – підкреслив Радченко, – я вважаю, що зараз це є базовою складовою для розвитку молоді. Тому що громадських, молодіжних лідерів ми можемо виховувати, але які вони будуть? Що вони будуть робити? Тому ці лідери мають бути національно вихованими, патріотично налаштованими. І це є складовою нашої молодіжної політики».

 

comments powered by HyperComments