Харків`янам покажуть французьке кіно

Юлія Гуш  |  Вівторок, 14 березня 2017, 17:55
Фільми зняті у різних жанрах, від соціальної драми до сімейної комедії
Харків`янам покажуть французьке кіно

У харківському кінотеатрі "Боммер" з 16 по 22 березня пройде Тиждень французького кіно, під час якого глядачам покажуть фільми найрізноманітніших жанрів.

Тиждень французького кіно проходить в рамках Днів франкофонії в Україні, які представляють консульства Бельгії, Франції, Канади та Швейцарії. Стартують кінопокази з драми «Тімбукту» режисера Абдеррахмана Сісако.

«Ми відкриваємо фільм, дії якого відбуваються в Малі, – розповів Тимоте де Майар, директор «Альянс Францез в Харкові», – цей фільм мав успіх як у Франції, так і у всьому світі. Це фільм, який розповідає про нетолерантність, релігійний тероризм, який зростає в цій частині Малі. Цей фільм, який розповідає про те, що відбувається, з людського боку. Він розповідає про юність, яка була зачеплена релігійною нетолерантністю. Це дуже красивий фільм. І незважаючи на свою тематику, він несе надію».

Він розповів, що у програмі буде багато французьких фільмів, у тому числі й комедій. Де Майар підкреслив, що вибір фільмів дуже різноманітний – є серйозні драми, які піднімаються болючі соціальні проблеми, а є комедії, призначені для сімейного перегляду.

«Є фільм, який мене дуже розчулив, – зізнався Де Майар ,– він називається «Дівоцтво». Я вважаю, що цей фільм є продовженням 8 березня. Який розповідає про незалежність жінок. І який показує, які проблеми є у жінок в різних кварталах Франції».

«Це будуть драми, будуть мультфільми, будуть комедії, будуть музичні мелодрами, драматичні комедії, – розповів Андрій Бочарников, координатор фестивалю, – кожен день будуть показані різні фільми. Вся інформація про Тиждень французького кіно вже розміщена на сайті кінотеатру. І всі охочі можуть з нею ознайомитися і обрати той фільм, який вони бажають подивитися».

Вибір програми обумовлений бажанням організаторів показати якомога більше жанрів французького кіно – від драми до комедії. Тому всі охочі мають змогу знати фільм, який прийдеться до вподоби саме їм.

«Я закоханий у всі фільми, які будуть показувати цього тижня, – зазначив Тимоте де Майар – і, зізнаюсь, (мабуть, це дещо особисте), що дуже радий, що фестиваль буде відкриватися фільмом «Тімбукту». 20 років тому я подорожував по Малі. У той час, коли країна прагнула свободи. І мені дуже сумно від того, що там відбувається. Я був дуже розчулений фільмом, який піднімає таку дуже важку тематику».

Кінопокази будуть проходити щодня о 16.30 у кінотеатрі «Боммер». Зал розрахований на 132 особи, тому місця має вистачити всім. Фільми транслюватимуться мовою оригіналу та супроводжуватимуться субтитрами. Детальніше про програму на сайті «Боммера».

comments powered by HyperComments