Юні музиканти і художники отримали обласні стипендії від Світличної

Четвер, 22 червня 2017, 09:35
Надією Слобожанщини у цьому році стали 30 найкращих музикантів, музичних колективів та художників
Юні музиканти і художники отримали обласні стипендії від Світличної

Розмір стипендії складає 700 грн., - повідомляє «Справжня Варта»

«Стипендія «Надія Слобожанщини» - це унікальна можливість підтримати обдарованих дітей, дати поштовх та стимул для того, щоб вони присвятили своє життя мистецтву та прославляли Харківщину, можливо, навіть на світовому рівні, - зауважила Юлія Світлична. - Нещодавно у Харківському оперному театрі відбувся фестиваль класичної музики «Дзеркальний струмінь», участь в якому взяли музиканти з усього світу, які починали свій шлях на Харківщині. Вони - приклад того, як завдяки наполегливій праці можна дістати світове визнання. Бажаю і вам досягти найвищих вершин. Нехай кожен здобуде те, до чого прагне».

У 2017 році на стипендію «Надія Слобожанщини» було подано 49 кандидатів з 26 шкіл естетичного виховання Харкова та області. Серед них учні та колективи міст Люботин, Первомайськи, Чугуїв, селищ Кегичівка, Бабаї, Панютине, які стали переможцями міжнародних, всеукраїнських, обласних конкурсів, фестивалів, виставок, оглядів.

Як раніше писала «Справжня Варта», в Харкові відбувся фінал благодійного конкурсу-фестивалю дитячого та юнацького виконавського мистецтва «Музична майстерня».

Шістнадцять фіналістів конкурсу зможуть позмагатися за можливість здійснити культурно-ознайомчий тур до Чехії та шанс представити Україну в американському літньому таборі «Luzerne music center».

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments