У Харкові пройде Summer Opera Fest: програма

Вівторок, 27 червня 2017, 04:58
Фестиваль Summer Opera Fest - 2017 пройде в Харківському національному театрі опери та балету ім.Лисенка 1-9 липня.
У Харкові пройде Summer Opera Fest: програма

Глядачам представлять парад найяскравіших подій 141-го театрального сезону, повідомляє «Справжня Варта».

Відкриється фестиваль прем'єрою опери «Мазепа» в рамках всеукраїнського проекту «Гетьман України Іван Мазепа».

За дев'ять днів глядачі зможуть побачити п'ять вистав, які презентують яскраву і різноманітну палітру оперних і балетних прем'єр. Це масштабна опера Петра Чайковського «Мазепа», ліричний балет на музику великих композиторів минулого «Маленький принц», два оперних шедевра Джакомо Пуччіні: вишукана «Чіо-Чіо-Сан» і наповнена несамовитими пристрастями «Тоска», а також повний пригод мюзикл «Робін Гуд».

Програма Summer Opera Fest

1 і 2 липня, 18:30 - опера Петра Чайковського «Мазепа».  Вистава є частиною грандіозного проекту «Гетьман України Іван Мазепа», ініціатор якого – Громадська рада з відзначення 330-річчя обрання Мазепи гетьманом України. Постановники опери – режисер Армен Калоян, диригент, народний артист України Володимир Гаркуша, художник, Заслужений художник України Надія Швець і художник по костюмах Ілля Паньок – створили власну редакцію тексту і, відповідно, внесли зміни до музичної драматургії опери. Автори вистави «хочуть показати Мазепу-людину, яка щиро любить свою Марію і страждає від того, що державні справи змушують його діяти жорстоко з нею та її батьком. Він повинен думати про державу попри почуття і особисті прихильності».

2 і 9 липня о 17:00 відбудеться концерт австро-німецької вокальної лірики, на якому солісти театру виконають камерно-вокальні шедеври В. Моцарта, Ф. Шуберта, Р. Шумана, Р. Штрауса, А. Берга. Закриттям сезону в салоні «Маестро» стане «Музичний вернісаж», до якого увійдуть кращі зразки вокальної музики композиторів різних епох і стилів.

4 липня о 18:30 харків'ян і гостей міста ХНАТОБ запрошує на балет «Маленький Принц». Балет, поставлений французьким хореографом Йоханом Нусом, диригентом, народним артистом України Володимиром Гаркушею і художником Олександром Лапіним, став справжньою окрасою театрального репертуару. Призначений для сімейного перегляду спектакль, слідом за казкою великого французького письменника, присвячений головним людським цінностям, яких часто так не вистачає сучасному світові – любові і вірності, чесності та відповідальності за свої вчинки.

5 липня о 18:30 можна буде побачити оперу «Чіо-Чіо-Сан» Дж. Пуччіні – один з безперечних шедеврів ХХ століття. Нова постановка відрізняється від попередніх трактувань поверненням до мови оригіналу: вперше на харківській сцені «Чіо-Чіо-Сан» виконується італійською мовою. Головну партію у виставі виконає солістка Національної опери України Ксенія Бахрітдінова.

7 липня о 18:30 - балет «Пер Гюнт», створений хореографом-постановником, народним артистом України Вадимом Писарєвим, диригентом-постановником, народним артистом України Володимиром Гаркушею і художником-постановником, Заслуженим художником України Надією Швець за драматичною поемою норвезького письменника, одного з найвидатніших драматургів XIX століття Генріка Ібсена на музику іншого великого сина Норвегії - композитора Едварда Гріга.

8 липня о 18:30 - харківська постановка опери «Флорія Тоска» Дж. Пуччіні – нове цікаве осмислення шедевра італійського майстра, втілене в життя режисером-постановником Арменом Калояном, диригентом-постановником, народним артистом України Володимиром Гаркушею і художником-постановником, Заслуженим художником України Надією Швець.

9 липня об 11:30 ХНАТОБ покаже яскравий мюзикл «Робін Гуд», а завершенням Summer opera fest о 18:30 стане грандіозний «Гала-балет», в якому зірки Харківської балетної сцени виконають шедеври класичної та номери сучасної хореографії. Також можна буде побачити найбільш яскраві фрагменти вистави-концерту «Ніч в опері».

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments