Ми надаємо допомогу та співпрацю недержавним та обласним театрам – Світлична

Субота, 1 липня 2017, 13:15
Зокрема, на даний момент триває реконструкція фасаду театру імені Пушкіна, на яку було виділено 670 тисяч гривень з обласного бюджету.
Ми надаємо допомогу та співпрацю недержавним та обласним театрам – Світлична

«У нашому регіоні успішно працюють п'ять обласних, один національний і більше тридцяти недержавних театрів, – розповіла Юлія Світлична – ми почали працювати з недержавними, допомагаємо обласним театрам. Виділяємо кошти для підтримки українського драматичного театру імені Шевченка. Продовжуємо будівництво великого залу обласної філармонії. Минулого року там був зданий органний зал, і харків'яни можуть насолоджуватися звучанням кращого в Україні органу».

«Фасад будівлі став руйнуватися в останні два роки, почали осідати колони, – розповів директор Харківського академічного театру ім. А.С. Пушкіна Сергій Бичко, – ми написали лист владі, замовили проект, були виділені необхідні кошти. Завдяки Юлії Світличній це питання наразі вирішується».

На даний момент будівельники підсилюють фундамент колон будівлі театру. За словами губернаторки, відновлювальні роботи триватимуть протягом сезону. Світлична підкреслила, що це не єдиний проект, спрямований на зміцнення матеріально-технічної бази установ культури й мистецтва. Вона також зазначила, що на Харківщині  ремонтується ряд будинків культури та клубів. Зокрема,  цього року було завершено реконструкцію музею-садиби Іллі Рєпіна в Чугуєві.

Як повідомляла «Справжня варта», харківський театральний колектив «Діти майбутнього» отримав нагороди під час міжнародного фестивалю «На хвилі Ланжерона», який проходив в Одесі. Увагу журі привернули чотири спектаклі, шоу барабанщиків та власна оригінальна композиція колективу. Невдовзі «Діти майбутнього» будуть виступати на харківському фестивалі сім’ї, а восени вони вирушать до Європи.

comments powered by HyperComments