«Не зварений суп» сучасного мистецтва: в Харкові стартувала нова виставка

Юлія Гуш  |  Четвер, 13 липня 2017, 16:31
У арт-підвалі Ммуніципальної галереї триває художня виставка, де представлені роботи випускниць Школи сучасного мистецтва.
«Не зварений суп» сучасного мистецтва: в Харкові стартувала нова виставка

На виставці можна побачити роботи восьми художниць, які рік тому закінчили Школу сучасного мистецтва. До цього жодна з них не була художницею та не отримувала відповідної освіти. Загалом, «Не зварений суп» – це вже друга виставка, як проходить в Харкові. Крім того, художниці виставляли свої роботи ще й в Києві.

«Ідея в тому, що замість того, щоб варити суп, ми займалися тим, що для нас є важливим, – розповіла Валентина Гекова, – і, власне кажучи, ми відібрали роботи, які у нас вийшли. Їх було більше. Мої робити різні. «Постскриптум до міфу» – це робота, яка пов’язана з дитинством та дорослішанням. Там зображені ненароджені діти в капсулах і доросла людина, яка виходить з квітки. По суті, це дуже міфологічна робота. Є чимало міфів, пов’язаних з походженням людини. І один з них – прямо на цій роботі. «Вишивка» – це трохи інший погляд на світ. Це про людей. Це про те, як нам здається, що ми в безпеці всередині наших будинків. Хоча це не так. І про те, що ми робимо, має далеко не одне значення».

«У мене уже багато робіт, багато ідей, – зазначила Галина Шапаренко, – але все це – роботи-роздуми. Вони уже інтуїтивні. Якщо говорити конкретно про цю виставку – то вона унікальна саме тим, що є дуже різноплавновою. Тут представлені дуже різні художники. Вона дуже цікава, адже кожен тут може знайти щось близьке для себе. «Відкриття» – це, в принципі, найперша робота. Це було спонтанно, тут багато шарів. Це як пошук та відкриття себе як художника. Я вважаю, цю картину знаковою для себе».

На виставці представлені такі жанри, як живопис, графіка та арт-об’єкт. За задумом художниць, всі роботи дуже різноманітні мало схожі одна на одну. Проте всі разом вони утворюють такий собі «суп» зі смаком сучасного мистецтва.

comments powered by HyperComments