«Дайте світу шанс»: в Ізюмі відкрили мурал з Джоном Ленноном

Юлія Гуш  |  Неділя, 20 серпня 2017, 20:42
Тепер на площі Джона Леннона можна побачити мурал із зображенням відомого музиканта.
«Дайте світу шанс»: в Ізюмі відкрили мурал з Джоном Ленноном

У межах фестивалю «Дорога на Схід» відбулася презентація муралу «Дайте світу шанс», присвяченого пам’яті Джона Леннона. Побачити його можна на площі, яка в межах декомунізації була названа в честь відомого британського музиканта.

«Джон Леннон – він визначна особистість, – розповів Андрій Пальваль, автор муралу, – згадуючи його, ми також згадуємо «Дорогу на Схід». Я вважаю, що це така трохи метафізична штука. Коли дорога на Схід – це ще дорога до самого себе. І тут доречним є Джон Леннон. Є дуже багато людей які, власне, з цим погоджуються. Ми з вами також подорожуємо. Я, власне, приїхав до Ізюму з Харкова. Для мене це також дорога на Схід».

Символічно, що відкриття муралу відбулося під пісню the Beatles «Imagine» – заклику до миру та єднання.

«Наш мурал – це красива, прекрасна штука, – зазначив Сергій Жадан, – вона символічна. Ми поїдемо, мурал залишиться. Сподіваюсь, він стане однією з пам’яток вашого міста. Біля нього будуть фотографуватися, про нього будуть розповідати».

Площа Ленона отримала свою назву відносно не так давно. До цього вона була площею Леніна. До речі, це не перший ізюмський топонім, названий в честь відомого рок-виконавця – в місті є ще вулиця Віктора Цоя.

comments powered by HyperComments