"Законсервувати старе, щоб зрозуміти нове": у Харкові відкривається галерейний сезон

Субота, 2 вересня 2017, 15:19
У галереї VOVATANYA 8 вересня відкривається новий сезон.
"Законсервувати старе, щоб зрозуміти нове": у Харкові відкривається галерейний сезон

Відкриття першої виставки у новому сезоні відбудеться о 19.00. Експозиція «До мого народження» об'єднає роботи Владислава Краснощока.

З концепції: "Я народився в СРСР. Ходив в дитячий сад, де висів портрет Володимира Ілліча Леніна. Нам вселяли з дитинства, що це самий добрий дідусь у світі, який дуже любить дітей. Потім я пішов в школу. Став жовтеням. На піджаку шкільної форми носив значок, на якому також був зображений дідусь Ленін. Потім був присвячений в піонери, а незабаром розпався Радянський Союз. І подруга моєї мами, історик, пошепки, в спальні, розповідала мамі який дідусь Ленін нехороший дідусь. У 90-ті було повальне реставрація церков і повернення культу православ'я. Зараз в нашій країні війна з найбільшою православною країною в світі, на головній площі якої лежить в мавзолеї труп дідуся Леніна, який нищив церкви, вішав священиків і разом зі своїм другом Йосипом поставив на коліна величезну країну і знищив мільйони її громадян. В даний час обидва цих товариши охороняються церквою і, можливо, скоро будуть канонізовані. А в нашій країні йде повальна декомунізація і знесення всього совка. Я ж намагаюся для себе законсервувати старе, щоб зрозуміти нове".

Довідка:

Владислав Краснощок - художник, фотограф, один із засновників групи "Шило", живе і працює в Харкові. Основна сфера діяльності Влада - медицина, він працює хірургом у Лікарні швидкої та невідкладної допомоги. У творчості дотримується філософії: шлюбів не існує, все повинно використовуватися і взаємодіяти з глядачем. Художник працює з темою історичної пам'яті і її сприйняттям. Збираючи і колекціонуючи старі фотографії, марки та інші предмети, що об'єднує їх, додає додаткові елементи, створюючи при цьому абсолютно нові мистецькі об'єкти. Звідси випливає одна з головних концепцій творчості Краснощока "Негативи зберігаються". Теми, які цікавлять автора: життя, смерть, час та історія.

comments powered by HyperComments