У Харкові триває виставка, присвячена 500-річчю Реформації

Субота, 23 вересня 2017, 20:20
На картини з експозиції «Велична Біблія» можна подивитися в інформаційно-виставковому центрі «Бузок».
У Харкові триває виставка, присвячена 500-річчю Реформації

Виставка «Велична Біблія» була присвячена річниці Реформації. Саме 500 років тому відбувся виступ священника Мартіна Лютера, який дав страт реформаторському руху в Європі. Назва виставки також не була випадковою: адже саме завдяки Реформації Біблія стала перекладатися на інші мови і стала доступною для простого населення.

«Всі харків’яни на гості міста мають можливість відвідати цю виставку, – розповіла кураторка проекту «Велична Біблія» Ірина Хомасурідзе, – тема виставки представлена в її назві –  «Велична Біблія». Вона присвячена саме біблійній тематиці, біблійному сюжету».

На виставці можна побачити твори 24 авторів з різних регіонів України. Роботи виконані в різних стилях і техніках, проте їх об’єднує одна релігійна тематика. За словами кураторки, тут представлені видатні митці, серед яких є заслужені художники, які на досить високому художньому, естетичному та емоційному рівні представляють цю тему.

«Ми раді, що харків’яни мають змогу не тільки милуватися творами високого художнього рівня, але й долучатися до біблійної тематики, яка в собі зосереджує моральні та духовні принципи, джерело життя, сили та натхнення, – підкреслила Хомасурідзе, –я вірю, що жодна людина не залишиться байдужою».

Відвідати виставку «Велична Біблія» можна буде до 3 жовтня.

comments powered by HyperComments