У півфінал конкурсу з вітринистики в Харкові пройшло 19 учасників

Вівторок, 10 жовтня 2017, 18:03
Перший в Україні конкурс оформлювачів вітрин стартував — 19 конкурсантів, відібраних журі за заявками, отримали перші завдання. Серед учасників конкурсу — декоратори, флористи, театральні художники, дизайнери, студенти.
У півфінал конкурсу з вітринистики в Харкові пройшло 19 учасників

 Кращі з них потраплять у фінал, де 18 листопада визначиться володар 10 000 грн. Також переможець попрацює з досвідченими витринистами під час Різдвяного декорування а на 14 лютого буде прикрашати торгові галереї самостійно, за професійною контрактом.

На першій зустрічі-знайомстві конкурсантів з суддями один з членів журі, архітектор, дизайнер, витринист Микита Власов провів майстер-клас. Народився в Дніпрі, але працює у Києві дизайнер розповів про основи вітринистики, свій досвід роботи, секрети і принципи створення працюючої вітрини. Учасники конкурсу дізналися про створення вітрини від формулювання концепції до остаточного монтажу, про порядок дій та моменти, на які потрібно звертати увагу. Оскільки в конкурсі беруть участь непрофесійні вітринисти, для них базові знання в цій сфері, поради фахівця особливо важливі.

«Я сам, як і більшість учасників, не маю спеціальної освіти в вітринистиці, я — архітектор, — зізнався Микита Власов. — Але багато років займаюся дизайном, візуальним мистецтвом, навіть анімацією. Тому всі ці прикордонні знання використовую в роботі, розширюючи можливості по створенню вітрини. Думаю, нашим конкурсантам теж варто шукати нові підходи у власному досвіді та навички».

Крім Микити Власова, до складу журі увійшли головний художник Харківського театру ляльок ім. Ст. Афанасьєва Наталія Денисова, засновник і керівник творчої майстерні та школи дизайну «Одуван», член Спілки дизайнерів України Ольга Склярук, засновник і керівник студії event-дизайну і школи JennyArt Євгенія Гринь.

Судді вже за заявками бачать, що серед конкурсантів є дуже сильні претенденти:

«Помітно, що багато займалися цим раніше, відчувають простір, працюють в обсязі. Думаю, що ми побачимо багато цікавих сміливих ідей вже на першому етапі конкурсу», — впевнена засновник і керівник творчої майстерні та школи дизайну «Одуван» Ольга Склярук.

Тепер конкурсанти повинні створити ескізи оформлення вітрини для конкретного магазину в рамках заданого бюджету — 2 000 грн. Кому з яким магазином працювати, вирішували жеребкуванням. Більшості дісталися магазини модного одягу, що становлять кістяк організатора конкурсу — ТРЦ "Дафі", але є і зоомаркети, магазини спортивного та дитячого одягу. Вже 10 жовтня ескізи потрібно передати оргкомітету конкурсу та журі.

23 жовтня на сайті ТРЦ «Дафі» почнеться «народне голосування» — відвідувачі сайту виберуть володаря Призу глядацьких симпатій. А 18 листопада відбудеться фінал конкурсу журі оцінить створені конкурсантами вітрини і роботу учасників конкурсу над фінальним завданням — оформленням фотозони за обмежений час на очах у журі та глядачів.

Конкурс проходить паралельно в двох міст — Харкові та Дніпрі. У кожному з них буде свій переможець, який отримає 10 000 грн, можливість отримати майстер-клас у професійних витринистов під час Різдвяного декорування і контракт на самостійне оформлення торгових галерей ТРЦ «Дафі» на 14 лютого.

comments powered by HyperComments