Фото та німці: в Харкові відкрилась виставка відомих німецьких фотографів

Субота, 4 листопада 2017, 18:32
В Харківському художньому музеї стартувала виставка під назвою «За/проти течії. Сучасні фотоінтервенції».
Фото та німці: в Харкові відкрилась виставка відомих німецьких фотографів

В експозиції представлені роботи німецьких фотохудожників Вікторії Біншток і Міхаеля Шефера, які в свої творах роблять спробу відкрити нові сторони фотомистецтва, шукати нові образи та засоби виразності. Незалежно від того, що було зображене на оригінальних фото, художники їх видозмінювали, надаючи їм нового вигляду та сенсу.

На представлених роботах можна побачити людей та їх щоденний побут, вулиці сучасних міст, на яких вирує життя, обшарпані будівлі та вікна ілюмінаторів.

Наприклад, Вікторія Біншток свого часу розповідала, що непереривний обмін інформацією, яка базується на візуальних образах, розширює можливості фотохудожників і перетворює їх на активних суб’єктів процесу, а не просто пасивних спостерігачів. Міхаель Шефер у свою чергу зазначав, що сам він перепрограмовує та переписує картинки, що пропливають повз нього.

Вставку «За/проти течії. Сучасні фотоінтервенції»  було організовано IFA та Культурно-освітнім центром «Будинок Нюрнберга» за підтримки Goethe-Institut. Подивитися на роботи німецьких фотохудожників можна буде до 21 листопада.

 

comments powered by HyperComments