Харків’янам покажуть фільм про Голокост

Понеділок, 20 листопада 2017, 11:35
Показ фільму «Тим, що прийдуть після нас» відбудеться в рамках Фестивалю «Місяць документального кіно».
Харків’янам покажуть фільм про Голокост

З 17 по 25 листопада мережа книгарень «Є» та заклади Альянс Франсез в Україні проводять цикл лекцій, кінопоказів та дискусій, присвячених пам‘яті українських євреїв у Другій світової війні. Зокрема, 22 листопада о 18.30 відбудеться показ фільму «Тим, що прийдуть після нас» (Франція, 2013 р). Транслюватимуть стрічку мовою оригіналу з українськими субтитрами. Після перегляду фільму всі охочі зможуть приєднатися до дискусії за участю головної героїні фільму Єви Бюшвальд.

«Через сімдесят років після Голокосту Єва Бюшвальд приїздить до Ковеля – рідного міста її родичів по лінії матері, – сказано в анонсі, – ми разом з нею здійснимо цю подорож, то поринаючи у минуле, то повертаючись до сьогодення, спілкуючись з живими та згадуючи померлих. Ми вирушимо на пошуки її двоюрідного діда, вбитого німцями у 1942-му році. Це розслідування приведе нас слідами ковельських євреїв туди, де вони жили, і туди, де їх було вбито. У Ковелі не залишилося сьогодні жодного сліду їхнього перебування, жодної ознаки, яка б нагадувала про скоєні в цьому місті злочини».

Показ фільму відбувається в межах Фестивалю «Місяць документального кіно», який проводиться Францією в різних країнах світу.

Як повідомляла «Справжня варта», невдовзі в Харкові відбудеться виставка відомого художника. 24 листопада у галереї «Бузок» відкриється виставка робіт Олександра Брагіна.

comments powered by HyperComments