В Літмузеї читатимуть лекції про Гната Хоткевича

Четвер, 30 листопада 2017, 09:01
Цикл лекцій буде присвячений 140-річному ювілею цієї універсальній особистості.
В Літмузеї читатимуть лекції про Гната Хоткевича

З 1 грудня в Харківському літературному музеї стартують лекції, присвячені особистості Гната  Хоткевича – українського письменника, історика, бандуриста, композитора, мистецтвознавця, етнографа, педагога, театрального і громадсько-політичного діяча та жертві сталінського терору. Весь цикл приурочений до 140-річного ювілею цієї універсальної та непересічної особистості.

Розкрити багатогранність його постаті допоможуть: наукова співробітниця ЛітМузею Ольга Черемська, яка розповість про Хоткевича-художника 1 грудня о 19.00; харківський дослідник й видавець Олександр Савчук із лекцією «Гнат Хоткевич – музикант» 7 грудня о 18.00; мистецтвознавиця Яна Партола, котра знає все про тему «Гнат Хоткевич і театр» 13 грудня о 18.00; літературознавиця Ольга Бондар із лекцією «Гнат Хоткевич-письменник» 22 грудня о 18.00;

Вхідний квиток до ЛітМузею 20 грн (для учнів/студентів — 15 грн).

Як повідомляла «Справжня варта», в Харкові проходять безкоштовні курси української мови для всіх охочих. Цього тижня має відбутися ще два заняття з риторики. У планах клубу – заняття з розмовної та письмової української мови, ділової мови, риторики, лінгвістичного менеджменту.

comments powered by HyperComments