Харків’янам покажуть «Різдвяне сяйво»

П'ятниця, 1 грудня 2017, 15:02
В Харкові відбудеться виставка святкової атрибутики «Різдвяне сяйво».
Харків’янам покажуть «Різдвяне сяйво»

Виставка «Різдвяне сяйво» буде проходити з 5 грудня по 15 січня в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва. На експозиції можна буде побачити понад сто робіт від майстрів народного мистецтва Харківщини. Відвідувачі виставки познайомляться з класичними різдвяними атрибутами, виконаними в різних техніках декоративно-прикладного-мистецтва: дідухом, вертепом, зірками, символічними павуками, їжаками, писанками, козами, ляльковими композиціями.

За словами організаторів виставки, витоки народного святкування Різдва сягають корінням в дохристиянську добу. І свято, яке займає особливе місце в календарній обрядовості українців, наповнюється різноманітними обрядами, глибокою символікою, атрибутами, супроводжується фольклорно-поетичними творами

Крім того, відвідувачі також зможуть подивитися на колекції повстяних картин від студентів Харківського коледжу текстилю та дизайну і тематичні плакати, присвячені 100-річчю першого виконання пісні Миколи Леонтовича «Щедрик» від студентів Харківської державної академії дизайну і мистецтв.

Як повідомляла «Справжня варта», в Харкові до зимових свят відбудеться ярмарок «Книжковий Миколайчик», де всі охочі зможуть придбати книги по 5 гривень та послухати казки у виконанні харківських акторів та музикантів. За словами організаторів, такий захід буде цікавим і для дітей, і для дорослих.

comments powered by HyperComments