Американські постановники відібрали 69 танцюристів та вокалістів для шоу «Шлях до Бродвею»

Неділя, 10 грудня 2017, 14:42
У Харкові завершився останній тур відбору українських вокалістів на шоу «Шлях до Бродвею/Broadway Bound» — проекту, який вперше проходить в Україні. До цього кастинг пройшов у Дніпрі та Краматорську.
Американські постановники відібрали 69 танцюристів та вокалістів для шоу «Шлях до Бродвею»

Всього було відібрано 29 танцюристів та 40 вокалістів. Із 5 грудня почалися репетиції, а 14 та 15 грудня відбудеться прем`єра в ХНАТОБ імені М. В. Лисенка в супроводі Великого симфонічного оркестру театру. На сцену вийдуть як українські артисти, так і їхні американські наставники.

Для навчання основам бродвейського мюзиклу до України приїхали гості з вашингтонської театральної Company E: співачка та викладачка Амікейла Гастон, хореографи й танцюристи Тара Комптон, Дайана Амальфітано, Філіп Бараойдан, Еббі Літхарт, музикант і композитор Кліфтон Брокінтон, а також засновник Company E Пол Гордон Емерсон. Із 29 листопада в Дніпрі та Краматорську вони провели кастинги, безкоштовні майстер-класи для танцівників і вокалістів, а також представили для всіх бажаючих сучасне танцювальне шоу Speak Easy. У Харкові 9 грудня також відбудуться безкоштовні майстер-класи, для участі в яких потрібно зареєструватися (танцюристам та вокалістам). А шоу буде іншим, і в ньому на сцену вийдуть і американські, й українські артисти.

Проект «Шлях до Бродвею/Broadway Bound» організований за ініціативою Посольства США в Україні в рамках святкування 25-річчя дипломатичних відносин між Україною та США.
Місцем його проведення було обрано східні регіони країни, де люди, на думку організаторів проекту, найбільше потребують культурної дипломатії та розширення зв`язків зі світом.

«У столиці культурне життя вирує. Події відбуваються кожен день, і кияни мають можливість користуватися цим. Зараз ми зосередилися на Дніпрі, Краматорську та Харкові для того, щоб надати шанс молодим співакам і танцюристам, у яких немає такої можливості, перейняти досвід у американських артистів», — пояснює заступник аташе з питань культури Посольства США Тара Холл.

Підбір виконавців в Україні вийшов більш ніж вражаючим, зізналися Амікейла Гастон і Пол Емерсон після завершення кастингу. Проект уже проходив у Італії, Чехії, Німеччині,
Швейцарії, Іспанії, Кубі, Аргентині, Китаї, Чилі, Перу, в країнах СНД. Судячи за кастингами, постановка в Україні буде надзвичайно успішною, вважають організатори.

«Дуже багато учасників кастингу співали джазові композиції — і це добрий знак, — вважає Амікейла Гастон. — Зазвичай, джазовим співакам легше працювати в бродвейських
постановках, ніж вокалістам із академічною підготовкою. Тому що на Бродвеї потрібно імпровізувати і грати, джаз саме про це. А ще я в захопленні від українських народних пісень. Наприклад, на кастингу в Дніпрі була дівчина, яка заспівала українську народну пісню зі вкрапленням тірольских мелодій. Я дуже хочу, щоб вона мене навчила робити так само». Але протягом двох тижнів навчатися більше доведеться, зрозуміло, українським артистам. Організатори обіцяють репетиційний марафон, наповнений танцями, співами, теорією, практикою, і вимагатимуть старанної роботи на репетиціях. Шістьом акторам доведеться найскладніше — їх відібрали і як танцюристів, і як співаків.

«Така можливість попрацювати з американськими колегами рідко буває в українських артистів, особливо молодих. Для них це буде безцінний досвід. Ми зі свого боку надамо нашу сцену і наш оркестр, — обіцяє директор ХНАТОБу імені М. В. Лисенка Олег Орищенко. — Проте і музикантам, і артистам, які пройшли кастинг, доведеться багато та інтенсивно попрацювати на репетиціях — часу в них буде зовсім небагато». В цілому ж, кожному артистові потрібно буде навчитися найважливішому елементові, без якого немає Бродвею:

«Головне в бродвейському мюзиклі — розповісти історію. І музика, і спів, і танець підпорядковані саме цій меті. І це знання надається американцям так само непросто, як і артистам із інших країн. — пояснює Пол Емерсон. — Без чудових історій не було би Бродвею, яким ми його знаємо».

Якою буде історія, що її через два тижні розкажуть у Харкові, знає керівниця проекту Амікейла Гастон: «У цьому шоу є наскрізна лінія в усіх номерах — віра в себе, у те, що мрії збуваються, перешкоди долаються, у те, що наприкінці любов перемагає. Це загальні для всіх людей теми, вони об'єднують і українців, і американців».

За словами Пола Емерсона, і сам проект також присвячений відносинам між різними народами, різними культурами: «Ми приїхали сюди як гості, як культурні дипломати. І в найближчі два тижні ми — американці та українці — повинні стати однією командою. Починаємо як незнайомці, закінчуємо як сім`я — так розвиваються всі гарні відносини».

comments powered by HyperComments