У Харкові була презентована перша українська книга з доповненою реальністю

Субота, 16 грудня 2017, 10:59
Презентація унікального видання «Аліси в країні див» Льюїса Керролла пройшла 15 грудня в приміщенні Обласного палацу дитячої та юнацької творчості.
У Харкові була презентована перша українська книга з доповненою реальністю

Книга була проілюстрована відомою художницею-харків’янкою Євгенією Гапчинською. «Снігова королева» стала першим українським виданням з доповненою реальністю. За допомого спеціального додатка на смартфоні можна «оживати» малюнки та подивитися міні-мультфільми. Такі книги мають зацікавити дітей в літературі.

Голова ХОДА Юлія Світлична зазначила, що через відкритий доступ до будь-якої інформації, який надають сучасні технології, люди менше користуються книжками: « Але книга залишається найкращим джерелом пізнання, яке формує особистість, – підкреслила вона, – сьогодні ми презентуємо унікальну книгу, створену з використанням технології доповненої реальності. Такі технології зможуть зацікавити дітей у читанні та дозволять розширювати їхній кругозір».

За словами губернаторки, якщо такі технології будуть цікавими для дітей, то їх доцільно буде застосувати під час розробки сучасних шкільних підручників: «Ми робимо все для того, щоб мотивувати малечу навчатися, – зазначила вона, – це лише перший крок. Новітні технології потрібно застосовувати у навчанні».

Як повідомляла «Справжня варта», в Харкові проходить благодійний ярмарок – «Книжковий Миколайчик». Під час заходу будуть зібрані книги для бібліотеки з «сірої зони». Крім того, в межах ярмарку відбудуться казкові читання за участі акторів і музикантів. Читатимуть вони одну з найвідоміших казок – «Снігову королеву».

comments powered by HyperComments