Харків`янам покажуть «Військово-польовий арт»

Середа, 17 січня 2018, 13:38
В обласному центрі культури і мистецтва стартує всеукраїнський проект «Військово-польовий арт».
Харків`янам покажуть «Військово-польовий арт»

Про це повідомляє прес-служба ХОДА. 

Проект офіційно стартує 18 січня о 16.00. Автори об`єктів, що увійшли до експозиції, намагалися перетворити військові артефакти на предмети мистецтва, використовуючи національну символіку і т.п.

Серед майстрів є учасники АТО, які проходять службу безпосередньо в зоні бойових дій. Суть проекту полягає в тому, щоб накласти прояви українського народного мистецтва на предмети, які мають суто військове походження – амуніцію, обладнання і засоби, привезені із зони АТО.

На виставці представлено понад 200 експонатів: ящики від боєприпасів, гранатомети, гільзи, технічні засоби, прапори батальйонів, фотографії бійців з передової – все це привезли із зони АТО, а майстри з усієї України перетворили на унікальні мистецькі витвори. Наприклад, гранатомет, розмальований яскравими квітами, або захисна каска бійця з українським орнаментом. А ящики, в яких ще недавно був смертоносний вантаж, оздоблені українською народною різьбою, інші – розмальовані квітами, геометричними орнаментами, які нагадують український рушник, хтось намалював на такому ящику портрет дівчини. Присутні вироби з соломи та рогози: круторогий баран, сплетений з такого матеріалу, ніби насупився на ворога і тримає напоготові гранатомет.

Відвідати виставку можна буде до 8 люютого включно. Вхід - вільний. 

Як писала "Справжня Варта" раніше, у  Харкові презентували комікси про «кіборгів». Проект «Кіборги. Комікс» був заснований ГО «Вірні Традиціям», яка об’єднала військових, медиків, юристів, митців та просто небайдужих бізнесменів. За словами авторів, формат коміксу, такий популярний на Заході, для української аудиторії залишається незвичним. А «Кіборги» взагалі є нетиповим виданням для свого жанру, адже в ньому розповідаються цілком реальні історії, основані на спогадах захисників Донецького летовища.

comments powered by HyperComments