Харків’янам показали «Силу нескорених»

Юлія Гуш  |  Вівторок, 27 лютого 2018, 15:01
У Харківському історичному музеї стравувала фотовиставка, присвячена найбільш гострим подіям сучасної України.
Харків’янам показали «Силу нескорених»

Пересувна виставка «Сила нескорених» в Харкові експонується перше. На ній можна побачити фотографії, які ілюструють найбільш гострі та драматичні події останніх років – протистояння під час харківського Майдану, військові дії на Донбасі, агресію Росії в Криму та Сході України, життя добровольців та працю волонтерів.  

 «Головний меседж нашої пересувної виставки «Сила нескорених» полягає у тому, щоб дати інформацію про антитерористичну операцію нашій області, розповісти про героїчні вчинки наших харків’ян, уродженців Харківської області, – розповів Максим Солоруб, організатор виставки, – щоб розповсюджувати цю інформацію та виховувати молоде покоління».

Експозиція була створена співробітниками Історичного музею. До неї увійшли фотографії, які вони переважно брали з інтернет-мережі. Проте серед них є і світлини, які свого часу передали самі учасники бойових дій чи їх родичі. Згодом цю виставку зможуть побачити не тільки харків’яни, а й мешканці інших міст України.

«На даний момент, настільки мені відомо, таких виставок майже немає, – зазначив Максим Солоруб, – існує лишень декілька подібних виставок. Ми в Харкові вирішили зробити одну з перших пересувних виставок для того, щоб вона могла пересуватися по району».

Після того, як виставка здійснить своє «турне» по області, вона знову повернеться до Історичного музею. І вже згодом її експонуватимуть в різних навчальних закладах Харкова.

comments powered by HyperComments