Харківські активісти здійснять тур Україну зі стрічкою «Зберегти не можна зруйнувати»

Вівторок, 27 лютого 2018, 18:03
Документальний фільм, присвячений проблемі збереження архітектурної спадщини, покажуть й в інших містах країни.
Харківські активісти здійснять тур Україну зі стрічкою «Зберегти не можна зруйнувати»

Організатори проекту «Ctrl+S. Закон на захисті культурної спадщини України» відвідають дев'ять міст України, де знімався фільм – Полтаву, Київ, Запоріжжя, Одесу, Дніпро, Ужгород, Івано-Франківськ та Львів. У кожному з них відбудеться показ стрічки «Зберегти не можна зруйнувати», передає PR-агентство «Bagels&Letters». Крім того, організатори також обговорять з місцевими мешканцями ситуацію, яка склалася довкола культурних пам’яток в їхньому місті.  

«У кожному з цих міст просто зараз є проблемні ситуації, – розповіла Олена Рофе-Бекетова, директорка БО «Благодійний фонд «Харків з тобою», –  в Одесі, наприклад, розвивається протистояння навколо прекрасного будівлі Одеського заводу важкого кранобудування «Краян», у Києві намагаються побудувати багатоповерховий готель безпосередньо на Андріївському узвозі, взялися за сумнівну реконструкцію Будинку з літаючою тарілкою на «Либідській»».

Зокрема, організатори туру мають намір поговорити з мешканцями історичних споруд, адже часом не всім їм відомо про статус власного будинку. Зокрема, це стосуватиметься пошуку здорових компромісів між збереженням автентичності архітектурних пам’яток та комфортом людей, які там проживають.  

27 лютого фільм покажуть у Полтаві, 28 лютого та 1 березня — у Києві, 13 березня — в Запоріжжі, 15 березня — в Одесі, 16 березня — у Дніпрі, 27 березня — в Ужгороді, 28 березня — в Івано-Франківську, 29 березня — у Львові. В Києві вібудеться одразу кілька показів. Як зазначила Рофе-Бекетова, стрічка вже викликала значний інтерес в інших містах. Що до самого Харкова, то тут відбудуться додаткові покази в місцевих вишах. Крім того, на сьогоднішній день організатори ведуть переговори щодо показу фільму на національних телеканалах.

Нагадаємо, в Харкові вже пройшли покази документального фільму «Зберегти не можна зруйнувати». Вперше його побачили під час передпоказу у прес-центрі «Накіпіло», передбаченого для фахівців та представників ЗМІ.

comments powered by HyperComments