Всі різні. Всі рівні: у Харкові триває «Тиждень Жіночої Солідарності» (Фото)

Марина Чайка  |  Понеділок, 5 березня 2018, 15:29
2 березня у HudpromLoft відбулося урочисте відкриття проекту «Тиждень Жіночої Солідарності». Перший захід проекту - інсталяція «Жіноче тіло. Фрагменти», присвячена темі жіночого тіла, його різноманіттю, сексуальністі, безпеки.
Всі різні. Всі рівні: у Харкові триває «Тиждень Жіночої Солідарності» (Фото)

Тиждень Жіночої Солідарності – щорічний соціально-освітній проект у Харкові, організований ГО «Харківське Жіноче Об’єднання «Сфера» та групою ініціативних жінок за підтримки Представництва Фонду ім. Гайнріха Бьолля в Україні.

Мета проекту – розповісти про існуючі проблеми гендерної нерівності в Україні, познайомити мешканок міста із різними практиками реалізації справедливості та рівності, а також сприяти руху жінок за свої права та свободи.

«Ми стверджуємо, що жінки, незалежно від віку, національності, рівня освіти, віросповідання, гендерної ідентичності, стану здоров’я, сексуальної орієнтації, професійної приналежності, зовнішніх або інших ознак повинні мати рівний доступ до прав людини і безпечного простору», – наголошують ініціатори проекту.

На першому заході організатори запропонували поговорити про жіноче тіло в українському суспільстві, про жінку в сучасній українській свідомості. На гостей чекала особлива атмосфера, створена талановитими харківськими художницями інсталяцією «Жіноче тіло. Фрагменти».

Наскрізна тема робіт випливає ненав’язливо – оголити проблеми, з якими зіткається сучасна жінка у повсякденному житті, зруйнувати стереотипи, що з нею пов’язані, надати рівність та незалежність жіночій сутності, яку сковували не одне століття. Все це дійсно важливо. Хоча жінка у ХХІ ст. почуває себе більш вільно, має безліч можливостей у самореалізації в порівнянні з попередніми епохами, та її свобода все ще затьмарюється відгомоном минулих обмежень.

Також відвідувачі заходу мали нагоду познайомитися з авторами інсталяції особисто, кожний продемонстрував свою роботу та висвітлив основний ідейний задум витворів мистецтва.

Організаторка Тижня Жіночої Солідарності Анна Шаригіна анонсувала заходи, які відбудуться найближчим часом та теми майбутніх лекцій. Зокрема, головною подією проекту стане Марш Жіночої Солідарності 2018 у Харкові, на якій всі жінки та гості міста зберуться під гаслом: «Всі різні. Всі рівні».

Раніше ми вже публікували програму Тижня Жіночої Солідарності, який відбувається у березні 2018 року в Харкові. 

comments powered by HyperComments