Апгрейд Харківської муніципальної галереї: чого чекати?

Марина Чайка  |  Вівторок, 6 березня 2018, 15:57
Стало відомо, як зміниться головна зала найстарішої галереї Харкова після тривалого ремонту.
Апгрейд Харківської муніципальної галереї: чого чекати?

Харківська муніципальна галерея – модерна арт-платформа для реалізації можливостей українських художників, одна з перших галерей в Україні, що почала популяризувати сучасне мистецтво. Свою діяльність почала у 1996 році і донині є невід’ємною частиною українського арт-процесу.

До 20-ти річчя закладу тут проводиться ремонт головної зали, внаслідок якого зміниться та збільшиться виставочний майданчик. Тож ремонтні роботи тривають з жовтня 2016 року – у службовому приміщенні та з січня 2017 – у самій виставочній залі.

«У результаті реконструкції площа головного залу не зміниться, ми лише розширимо межі нашого арт-простору у височінь, – заспокоює заступник директора Муніципальної галереї Олесь Томах. – Раніше у нас була антресоль та низькі стелі, які заважали художникам більшого масштабу виставлятися, тепер – висота 4,2м дає змогу експонувати великі роботи. Малий зал, де раніше були робочі місця співробітників, стане продовженням галереї. Він перетвориться на відеозал, де розмістяться: дрібні арт-об’єкти, плазма та екран з проектуванням.»

У галереї відмовляться від  сходів та другого ярусу. Зміняться відчуття: замість перегородженого простору з’явиться великий білий виставочний простір, який створить ідеальні умови для експонування художніх робіт.

«18 лютого у нас закінчився масштабний проект «Місто ХА. Харків Авангардний» у Національному художньому музеї. Ним і плануємо невдовзі відкрити галерею. Тепер виставки відбуватимуться по одній на місяць», – додає Олесь Томах.

Урочисте відкриття основного залу Муніципальної галереї планується цієї весни, а зараз ознайомитися з сучасним українським мистецтвом можна у АРТпідвалі (понеділок – субота з 12 до 18:00).

Раніше ми писали, що 2 березня у Харківській муніципальній галереї відкрилася виставка Володимира Шаповалова «Свій потаємний сенс довірять мені предмети».

comments powered by HyperComments