Завдяки мистецтву світ стає цікавішим та світлішим - Світлична на відкритті Міжнародного конкурсу піаністів

Вівторок, 20 березня 2018, 11:15
У заході беруть участь піаністи з 10 країн: США, Канади, Австралії, Литви, Чехії, Грузії, Румунії, Казахстана, Австрії, України.
Завдяки мистецтву світ стає цікавішим та світлішим - Світлична на відкритті Міжнародного конкурсу піаністів

Про це повідомляє прес-служба ХОДА. 

Конкурс розпочався вчора, 19 березня, і триватиме протягом ще тижня. 

Відкрила захід губернатор Харківщини Юлія Світлична. Вона зазначила, що мистецтво робить світ цікавішим, а його розвиток залежить від згуртованості батьків, дітей, меценатів, представників влади. 

"Настільки, наскільки наші діти, настільки, наскільки ми самі будемо наповнені любов’ю до мистецтва, настільки буде світ цікавішим та світлішим, - сказала Юлія Світлична. - І це залежить від великої роботи всіх: дітей, батьків, викладачів, органів державної влади, а також усіх меценатів та поціновувачів мистецтва, тому що справу легше робити, коли всі об’єднуються".

Сам Міжнародний конкурс юних піаністів Володимира Крайнєва проходить у Харкові лише один раз на два роки. Рік започаткування заходу - 1992.

 З 1997-го він входить до Європейської Спілки молодіжних музичних конкурсів (EMCY). Учасники розподілені на дві вікові групи: молодшу (7 - 13 років) та старшу (14 - 18). Також із 2016 року в рамках цього творчого проекту проводиться однотуровий конкурс в номінації «Дебют» за трьома віковими групами (7 - 9, 10 - 11 та 12 - 13 років).

І тур конкурсних прослуховувань юних піаністів відбудеться 20 -22 березня, ІІ – 22 – 23. Конкурсні прослуховування в номінації «Дебют» відбудуться 21-22 березня.          

У ІІІ турі конкурсу учасники молодшої групи будуть виконувати фортепіанні концерти у супроводі Молодіжного академічного симфонічного оркестру «Слобожанський». Учасники конкурсу старшої групи будуть виконувати фортепіанні концерти у супроводі Академічного симфонічного оркестру Харківської обласної філармонії.

Урочисте закриття конкурсу та концерт лауреатів відбудеться 27 березня у Великій залі Харківської середньої спеціалізованої музичної школи-інтернату (початок - о 15:00).

comments powered by HyperComments