У Харкові відбуватиметься "червона" виставка

Неділя, 25 березня 2018, 16:56
30 березня о 18.00 у ХудпромЛофті відбудеться відкриття виставки художниці Олі Федеорової «CHERVONE».
У Харкові відбуватиметься "червона" виставка

Про це повідомляють організатори.

Від автора:

"Ця виставка - продовження мого дослідження особистої пам'яті. Повернення до минулого досвіду, як метод визначення своєї позиції в системі координат сьогодення і побудови проекцій майбутнього. У попередньому проекті я піддавала аналізу період своєї несвідомої діяльності, відтворюючи малюнки, створені у віці 2-4 років. Сьогодні я переміщаюся далі по лінії часу, в точку, що стала початком вже більш усвідомленого і цілеспрямованого пошуку.

Роботи, які ви побачите - це мої перші спроби заговорити новою мовою, тою, що пізніше стала для мене основним засобом комунікації, і яку я продовжую освоювати досі. Перші вправи у візуальному та концептуальному, виконані навпомацки, кидаючись від одного примарного орієнтиру до іншого. Створені в самому початку шляху, зараз вони, здається, вже не мають зі мною нічого спільного. Але як червону нитку не виплести з англійської мотузки - так і ці роботи і пам'ять, укладену в них, не вилучити з мене.

Тут вони видалені з галузі художнього (де більше не представляли цінності), стали носіями і трансляторами цієї пам'яті, свідками мого минулого, і тим самим здобули нове значення. Їх історії, і бачені ними події та емоції, думки і слова - проступили на них, як проступають невидимі чорнила, червоним, незмивною кольором".

Виставка працюватиме до 19 квітня. Вхід - вільний.

Оля Федорова - молода харківська художниця, лауреат фестивалю «Non Stop Media VIII», фіналіст конкурсу молодих художників МУХІ 2017, фіналіст і переможець конкурсу сучасного мистецтва ім. Натана Альтмана, автор персональних проектів і учасник колективних виставок і резиденцій в Києві, Харкові, Дніпрі, Львові, Одесі, Любліні.

comments powered by HyperComments