У Харкові відбудеться презентація робіт письменника та графіка Олександра Мільштейна

Юлія Гуш  |  Вівторок, 27 березня 2018, 14:20
Виставка графіки Мільштейна пройде в межах фестивалю літературних практик «Контекст».
У Харкові відбудеться презентація робіт письменника та графіка Олександра Мільштейна

Виставка графічних робіт Олександра Мільштейна проходить в Муніципальній галереї з 23 березня до 14 квітня. Вона є частиною фестивалю сучасних літературних практик «Контекст». Щодо самої експозиції, то значна частина представлених там робіт пов’язана з літературною творчістю письменника, І, зокрема, його новим романом «Аналогові машини», який невдовзі вийде у світ. Також там будуть картини, які вже експонувалися на виставках в інших містах. Загалом, на експозиції представлено 54 роботи автора.

Сам роман «Аналогові машини» написаний в жанрі трилера, а його дії відбуваються в 90-ті роки минулого століття.

«Роман був завершений в 2013 році, – розповів Олександр Мільштейн, – до того, як я почав малювати. Це суттєво, адже там остання глава замислювалася як епілог. Але вона розрослася в найбільшу главу роману. Вона описувала певне перетворення людини – Славка Сосновського, мого героя – в художника. І я би ніколи цього не написав, якщо не почав тоді малювати. Через півроку я намалював свою першу картинку – сцену з цього роману. І так пішло-поїхало».

Роман дуже різний, наголошує письменник. Події в перших трьох главах відбуваються в Харкові, вони за своїм настроєм медитативні, для них характерне занурення в минуле. А вже потім життя заносить головного героя до містечка на кордоні з Росією, де він має стосунки з митними службами. І вже наприкінці твору протагоніст повертається знов до Харкова.  

Фестиваль «Контекст» проходитиме в Харкові з 31 березня до 1 квітня. В його межах заплановані презентації книг та журналів, поетичні читання, лекції тощо.

comments powered by HyperComments