У Харкові відбудеться унікальний концерт за участі всесвітньо відомого музиканта

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 6 квітня 2018, 17:26
В будинку Алчевських відбудеться концерт «Діалоги з оркестром», який поєднає в собі класичну музику з фольклорними мотивами різних народів.
У Харкові відбудеться унікальний концерт за участі всесвітньо відомого музиканта

Концерт «Діалоги з оркестром» відбудеться завтра, 7 квітня. Він є результатом сумісних зусиль всесвітньо відомого композитора та аранжувальника Аркадія Шилклопера та музикантів Молодіжного Симфонічного оркестру «Слобожанський».

«Це унікальний концерт, адже до нас приїхала зірка світового рівня – Аркадій Шилклопер – попрацювати з нашим оркестром, – розповіла Олена Єрьоміна, директорка Молодіжного Симфонічного оркестру «Слобожанський», – це дійсно свідчить і про рівень самого оркестру, і про те, що Харків – привабливе місто для музикантів такого рівня. Що вони готові сюди приїжджати та працювати з нашим оркестром. В Аркадія Шилклопера дуже щільний розклад. Він розписаний буквально по дням. Він гастролює по всьому світу. Це дуже затребуваний музикант».

Сам Шилклопер виконував музику в найбільш відомих оркестрах та ансамблях по всьому світу, до його «арсеналу» входять такі часом незвичні інструменти, як флюгельгорн, мисливські ріжки, валторна, труба, альпійський ріг. Щодо самого концерту, то там пролунають і твори самого композитора.

«Це мої авторські композиції, які я написав та аранжував для оркестру, – розповів Аркадій Шилклопер, – і ця програма звучить рідко. В Харкові вона ніколи не звучала. В ній є багато елементів різноманітних стилів та жанрів. І багато історій. Це така музична історія, пов‘язана, звичайно, з моїм досвідом. Я вже багато років виконую різну музику. Кожен почує щось своє. Можливо, те, що я сам не чув».  

Зокрема, цей концерт буде цікавий ще й тим, що там лунатимуть незвичні для широкого загалу інструменти –триметровий альпійський ріг та флюгельгорн.

«Як мінімум, альпійський ріг дійсно рідко використовується, – зазначив Аркадій Шилклопер, – що до іншого, то флюгельгорн лунав вже багато разів в Харкові. Альпійський рік лунав в січні, коли ми грали з оркестром на благодійному вечорі. Так що Харків ним не здивуєш. А сам інструмент більшою мірою відомий в Альпах. Відповідно, у нього дуже потужний звук. І частіше всього на ньому грають саме в горах».

За словами Олени Єрьоміної, знаменитості світового рівня – нерідкі гості в Молодіжному оркестрі. Вона зазначила, що практично кожного місяця хтось з відомих музикантів дає спільний концерт зі «Слобожанським». І окрім запрошення знаменитостей, керівництво оркестру робить ще акцент на унікальності звучання та пошуку незвичних творчих рішень.

«Я думаю, що ми таким чином привертаємо більшу кількість глядачів, які цікавляться музикою як класичною, так і нестандартною за своїм виконанням, – зазначила Єрьоміна, – у нас був проект «Льодова симфонія». Це концерт з фігуристами. Це розширення цільової аудиторії, вихід за звичний формат класичної музики. Також я думаю, так розширюється коло наших прихильників. Також наша мета – привернути більш молоду аудиторію, яка дуже добре реагує на цікаву та нестандартну подачу класики».

Концерт «Діалоги з оркестром» відбудеться 7 квітня о 19.00 в будинку Алчевських.  

comments powered by HyperComments