Харківська муніципальна галерея оголосила конкурс на 9-й фестиваль молодіжних проектів NonStopMedia

Понеділок, 14 травня 2018, 18:58
NonStopMedia є одним з перших фестивалів в Україні, який зосереджується на молодіжному мистецтві (перший NonStopMedia був проведений у 2003 році).
Харківська муніципальна галерея оголосила конкурс на 9-й фестиваль молодіжних проектів NonStopMedia

NonStopMedia - це «стартовий майданчик» для експериментального візуального мистецтва в Україні, який дає можливість молодим і досі невідомим художникам заявити про себе. Важливою частиною фестивалю є паралельна програма - лекції, відео-покази, літературні читання, музичні концерти, театральні вистави. Також ми приділяємо велику увагу освітній частині проекту. Зазвичай ми запрошуємо відомих художників, кураторів і мистецтвознавців, які діляться своїм досвідом з учасниками на лекціях та майстер-класах фестивалю.

Члени журі (Тетяна Тумасьян / Харків, Україна - кураторка, директорка Харківської муніципальної галереї, засновник фестивалю NonStopMedia; Сергій Братков / Харків - Москва - художник, фотограф, куратор, учасник Вінеціанської бієнале; Ева Зажицька / Вроцлав, Польша - художниця перформерка, викладачка Академії мистецтв Вроцлава, кураторка; Роман Мінін / Харків, Україна - художник, переможець і лауреат міжнародних арт-форумів, лауреат NonStopMedia) відберуть 10 проектів, які будуть представлені на різних арт-майданчиках Харкова.

Лауреати матимуть можливість представити сольні проекти у 2019 році в провідних галереях України.

Дати проведення фестивалю: 26 серпня - 9 вересня 2018 року.

Головне завдання NonStopMedia-IX - сприяти молодим авторам у творчій діяльності у галузі сучасного мистецтва. У конкурсі пріоритети надаються проектному мисленню, професіоналізму у втіленні ідеї, новаторству та подоланню табу (художніх, соціальних тощо). Автор повинен продемонструвати вміння реалізовувати проекти з чіткою концепцією і внутрішньою логікою.

На конкурс приймаються художні проекти у будь-якій техніці та будь-якої тематики. Вікове обмеження для авторів - до 30 років.

Для участі в конкурсі авторам необхідно заповнити анкету.

comments powered by HyperComments