У Харківскому літмузеї відбудеться дискусія за участі Жадана

П'ятниця, 25 травня 2018, 18:02
1 червня о 18.30 запрошуємо до Харківського ЛітМузею (вул. Багалія, 6) на дискусію «Інтернат як роман та як соціальний інститут» за участі Сергія Жадана та Генерального консула Німеччини в Донецьку з тимчасовим офісом у Дніпрі Вольфґанґом Мьоссінґером.
У Харківскому літмузеї відбудеться дискусія за участі Жадана

У березні 2018 року роман Сергія Жадана «Інтернат» в перекладі німецькою СабінеШтьор та Юрія Дуркота отримав премію Лейпцизького книжкового ярмарку. Видання визнали найкращою книгою 24-го Форуму Видавців у номінації «Сучасна українська проза».

У 2017 році в Україні стартувала реформа інтернатної системи. За планом Уряду й Президента, від 2020 року жодне народжене в Україні немовля не потраплятиме до жодного будинку дитини. Та повноцінної комунікації цих змін немає, навколо трансформації інтернатів — купа міфів та спекуляцій. Серед батьків, педагогів та медиків немає єдності: як саме мають відбуватися зміни.

У межах Українсько-німецького року мов Генеральне консульство Німеччини разом із партнерами проводить дискусію, присвячену, з одного боку, роману Жадана «Інтернат», а, з іншого — соціальним аспектам існування інтернатної системи в Україні: умови життя, труднощі, перспективи на тлі медичної та освітньої реформ тощо.

Серед гостей:

Сергій Жадан, письменник та громадський діяч,

СабінеШтьор, німецька літературна перекладачка,

Юрій Дуркот, український журналіст, публіцист, перекладач,

Вольфґанґ Мьоссінґер, Генеральний консул Німеччини в Донецьку з тимчасовим офісом у Дніпрі,

Тетяна Гавриш, Почесний консул Німеччини в Харкові,

Роман Марабян, головний лікар Харківського обласного спеціалізованого будинку дитини №1,

Олена Розсказова, керівниця Східноукраїнського представництва міжнародного фонду «Відродження».

Модерує дискусію Іванна Скиба-Якубова, керуюча партнерка PR-аґенції „Bagels&Letters“.  

Мова заходу – українська.

Організатори та партнери заходу: Генеральне консульство Німеччини у Донецьку з офісом у Дніпрі, Посольство Німеччини в Києві, Почесний консул Німеччини у Харкові, Харківський літературний музей, DAAD.

Вхід вільний.

comments powered by HyperComments