Харків прийме масштабну Бієнале сучасного мистецтва

Середа, 6 червня 2018, 14:30
Другий етап Молодіжної Бієнале сучасного мистецтва відбудеться саме у Харкові.
Харків прийме масштабну Бієнале сучасного мистецтва

Це буде одна з наймасштабніших мистецьких подій України і разом з тим — значний виклик для харківської творчої спільноти. Молодіжна Бієнале сучасного мистецтва відбудеться восени наступного року. Перший її етап вже пройшов у Києві, після організатори вирішили мандрувати з нею по іншим містам України.  

"Минулого року, коли ми починали цей фестиваль, ми виходили з того, що це буде відбуватися не тільки у Києві, а й в інших містах, — розповів Юрій Рибачук, заступник Міністра культури України, — минулого року організаторами було визначено Мистецький Арсенал та Національний художній музей України. А цього року експертна рада з питань сучасного мистецтва, зважаючи на те, що творчий потенціал Харкова є надзвичайно потужним та цікавим, прийняла рішення провести другий етап бієнале саме у цьому мсті. І ми надзвичайно раді такому рішенню".  

"Було  вирішено, що після Києва бієнале почне подорожувати по містам України, — зазначила Тетяна Тумасян, директорка Харківської муніципальної галереї, — тому для Харкова це велика честь, радість, але й відповідальність. Що ми є другим містом, яке приймає таку серйозну культурну подію ... Сьогодні відбулась тільки перше публічне звернення з цією інформацію, відбулась передача естафетної палички від Києва до Харкова".  

В межах Бієнале відбудеться конкурс, під час якого будуть відібрані кращі роботи. Наприклад, минулого року було подано майже 400 заявок від молодих митців. За словами Рибачука, це свідчить про їх великі креативні сили. Також він висловив переконання, що наступного року на харківському бієнале учасників буде не менше. Адже участь у такій масштабній культурній події — це не тільки мотивація для творчого зростання, а й можливість презентувати себе на світових майданчиках.  

comments powered by HyperComments