На Харківщині виділили 260 тисяч гривень було на розробку щитів з QR-кодами

Четвер, 21 червня 2018, 16:30
Дані інформаційні щити мають бути розміщені поблизу комунальних об’єктів, як то музеї чи інформаційні центри.
На Харківщині виділили 260 тисяч гривень було на розробку щитів з QR-кодами

Про це розповів директор Департаменту культури і туризму ХОДА Олег Яцина. За його словами, на Харківщині продовжує діяти програма з розвитку туризму, яку було укладено ще чотири роки тому. Зокрема, час від час до неї вносяться певні попранки, у тому числі фінансові. Яцина зазначив, що на початку червня область виділила 260 тисяч гривень на розробку інформаційних щитів з QR-кодами. Вони будуть розташовуватися поблизу комунальних об’єктів. Таких як, наприклад, Художній музей чи Інформаційний центр розвитку туризму.

Щодо туристичних маршрутів, то про них мешканці та гості області можуть дізнатися завдяки новим інформаційним брошурам на зразок «10 кращих екскурсій». Випускаються вони українською та англійською мовами. Розповсюджуються у тому числі через різноманітні виставки поза межами Харківського регіону. Крім того, час від часу заявляються нові екскурсійні маршрути.

«Закінчується у нас розробка ще однієї цікавої екскурсії – «Стежками Григорія Савича Сковороди», – розповів Олег Яцина, – вона буде охоплювати Харківську, Полтавську та Сумську області. Є доволі такий цікавий проект-маршрут «Харків космічний». Про нього, можливо, мало хто знає. Але Харків є одним з центрів, де розробляються системи управління, які пов’язані з космосом».  

Окрім екскурсій, туристів також можуть привабити і різного роду фестивалі. Наприклад , 22 червня у Харкові старує унікальний метал-фестиваль «Нове коло», який збере виконавців не тільки з України, а й з-за кордону.

«Це неординарний фестиваль, – зазначив Яцина, – у нас вперше збираються представники металічної музики. Ми виходимо з того, що всі мистецькі напрямки потрібно розвивати. Тому ми цей напрямок підтримали першим. До нас вперше приїздять гурти відповідного спрямування більше ніж з 8 країн світу».

Заплановано, що на фестивалі буде чимало іноземних туристів, які зможуть не тільки насолоджуватися грою своїх улюблених гуртів. В межах заходу вони же зможуть ближче познайомитися з українською (і, зокрема, слобожанською) культурою, мистецтвом, кухнею та народними ремеслами.

comments powered by HyperComments