У Харкові покажуть фільм про Олега Сенцова

П'ятниця, 22 червня 2018, 12:19
У Літературному музеї відбудеться показ фільму «Процес. Російська держава проти Олега Сенцова».
У Харкові покажуть фільм про Олега Сенцова

Сьогодні на території Харківського літературного музею відбудеться показ фільму «Процес. Російська держава проти Олега Сенцова», присвяченого українському політв'язню. За словами організаторів, ця стрічка розповідає шокуючу історію про страх, свободу та необхідність робити непростий вибір.  

Режисер стрічки Аскольд Куров особисто знає Олега Сенцова. Історія політв'язня наскільки його вразила, що він вирішив зняти про це фільм. Зйомки фільму стартували ще в липні 2014 року одночасно в Москві та в Києві. На сьогоднішній день Куров стежить за процесом суду і спробами сім’ї Олега, його друзів та адвокатів звільнити режисера з в’язниці.  

Процес над Олег Сенцовим мало кого залишим байдужим, своє слово за нього сказала як Європейська кіноакадемія, так і низка всесвітньо відомих кінематографістів – Педро Альмодовар, Вім Вендерс, Агнешка Голланд, Кен Лоуч, Джонні Депп та інші. Всі вони закликали звільнити Сенцова. 

У своєму фільмі Аскольд Куров поступово розкриває абсурдну і жахливу кафкіанському історію про те, як будь-яка людина може стати жертвою безжальної державної машини. 

Показ фільму  відбудеться під відкритим небом на території Харківського ЛітМузею о 20.30. Вхід вільний.  

comments powered by HyperComments