Харків відзначив Всесвітній День музики

Понеділок, 25 червня 2018, 11:17
Свято відзначали на різних майданчиках — від Харківської філармонії до парків та вулиць міста.
Харків відзначив Всесвітній День музики

Музика лунала більш ніж на сорока різних майданчиках міста. Музикантів, виконавців, поетів можна було побачити поблизу закладів культури, в торгівельних центрах, музеях, на вуличних сценах. Всі вони були відкритими — будь-хто охочий міг вільно пройти на вподобаний майданчик.  

Вистачало того дня й учасників заходів. Серед них були симфонічні оркестри Харківської філармонії та Оперного театру, оркестр ХАІ, хор ХПІ, перформери, художні студії, «Хор Самотніх сердець сержанта Пеппера», гурти Urbanistan», «SHKLO», «Alcohol Ukulele», «Green Milk Company» тощо. 

 

Наприклад, того дня в приміщенні Харківської обласної філармонії пройшла відкрита репетиція симфонічного оркестру та концерт органної музики. А поблизу ХНАТОБу відбулася допрем'єрна презентація фрагмента нової опери «Сват мимоволі». Знайшлося місце і для танців. Поблизу Держпрому відбулися сумісні виступи свінг-гурту  Django beat та танцювальної школи бугі-вугі "Елвіс".  

Особливо насиченим було життя в сквері "Стрілка", де можна було як музику послухати, так і почути вірші від харківський поетів. Зокрема, того дня учасниками таких заходів ставали й пересічні харків'яни, які могли взяти участь в музичному джемі чи навчитись танцювати. 

  

День музики відзначають в різних країнах світу. В Україну це свято прийшло в 2013 році, коли його підтримав Львів. А через рік Всесвітній День музики почали святкувати і в Харкові.  

  

comments powered by HyperComments