Найголовніше сьогодні — це зберігати українські традиції та шанувати їх — Світлична на Купала

Субота, 7 липня 2018, 20:34
За словами голови ХОДА, чарівні українські традиції нині втілились в Сковородинівці під час відзначення свята.
Найголовніше сьогодні — це зберігати українські традиції та шанувати їх — Світлична на Купала

Про це Юлія Світлична розповіла під час відзначення культурно-мистецького свята «Купальські містерії з Варсавою», який зараз проходить в селі Сковородинівка.  

"Найголовніше — це чарівні традиції, які сьогодні будуть втілені в життя саме в Сковородинівці, —  підкреслила вона, —  найголовніше сьогодні — це зберігати українські традиції та шанувати їх. Адже ми є запорукою розвитку української культури. Саме культура  є цементуванням та аутентичним визнанням того, що українська нація є. І має підґрунтя для того щоб розвиватися. 

Світлична зазначила, що свято проходить у символічному місці —  Сковородинівці. Адже Григорій Сковорода є частиною української культури, чий 300-ий ювілей будуть відзначати через чотири роки.  

Голова ХОДА також розповіла, що сьогодні розпочалося відновлення та реконструкція низки культурних пам'яток Харківщини. Для цього вже були виділені кошти для підготовки документації.  

"Почнемо з Шарівського замку, будемо  розвивати меморіальний комплекс Сковороди, — зазначила Світлична, — потім по іншим родзинкам Харківської області. Для того, щоб запропонувати їх містянам, для того, щоб започаткувати розвиток туризму, для того, щоб привернути сюди якомога більше туристичного активу. І, звичайно, будемо розвивати культуру. Адже це — наше надбання".    

Сьогодні в Національному літературно-меморіальному музеї Г.С.Сковороди відзначають свято Івана Купала. В межах заходу проходять виступи фольклорних колективів Харківської і Полтавської областей, працює етнографічний, спортивний і танцювальний майданчики, виконує пісні Великий слобожанський ансамбль пісні і танцю, а також колективи від European festival.  

Працює і «Алея майстрів», де відвідувачі можуть подивитися чи придбати  вироби народних майстрів, взяти участь у майстер-класах з гончарства, виготовлення народних оберегів і не тільки. На завершення свята відвідувачам обіцяють святкову ілюмінацію та вогняне шоу. 

comments powered by HyperComments