Сьогодні у Харкові покажуть об`єкти з будинку легендарного Мітасова

Понеділок, 27 серпня 2018, 15:20
27 серпня в Харкові стартує фестиваль сучасного мистецтва Non Stop Media.
Сьогодні у Харкові покажуть об`єкти з будинку легендарного Мітасова

Про це повідомляють організатори фестивалю у соціальних мережах. 

Перші дві події бієнале відбуватимуться у Харківській муніципальній галереї. О 17.00 тут вперше представлені об'єкти з квартири родини Мітасова. 

Олег Мітасов (1953 - 1999) прославився в Харкові в середині 1980-х років численними написами з зв'язаних слів на парканах і стінах будинків. Імовірно, страждав на шизофренію.

О 19.00 в Арт-підвалі Муніципалки відбеться вистава-концерт театру «Арабески» за текстами Мажени Садохи (Вроцлав), Сергія Жадана (Харків) та Юрія Андруховича (Івано-Франківськ) у виконанні Міська Барбари та Юрка Єфремова - автора музики - у режисурі Світлани Олешко з відеорядом від Андрія Зеленого (Львів) - надзвичайно актуальний, гострий і водночас мобільний проект. Це не просто вистава, це відео-арт, це низка дискусій та дебатів, аудіокнига, східно-український тур у 2018 році (Чугуїв, Слов’янськ, Краматорськ, Сіверськодонецьк, Лисичанськ).

Нагадаємо, NonStopMedia є одним з перших фестивалів в Україні, зосереджений на молодіжному мистецтві (перший NonStopMedia відбувся у 2003 році). NonStopMedia — це стартовий майданчик для експериментального візуального мистецтва в Україні, який дає можливість молодим і досі невідомим художникам заявити про себе. Лауреати NonStopMedia IX отримають змогу влаштувати виставку в галереях України, які є партнерами фестивалю, протягом наступного року.

Повна програма подій фестивалю.

comments powered by HyperComments