Харків‘ян та гостей міста потішать яскравим фестивалем просто неба

Юлія Гуш  |  Вівторок, 28 серпня 2018, 15:20
1 вересня в Харкові стартує фестиваль під назвою ««Схід Опера». Просто неба фест».
Харків‘ян та гостей міста потішать яскравим фестивалем просто неба

«Схід Опера» – це перший мультижанровий фестиваль, який організовує Харківський національний академічний театр опри та балету імені Лисенка. В його межах 1, 27, 28 та 29 вересня відбудуться виступи виконавців та музичних колективів, які працюють в найрізноманітніших жанрах. Це буде не тільки опера та симфонічна музика, а й рок-н-рол, рок, панк, фолк, джаз тощо.

«На цьому фестивалі буде проходити дуже багато чого цікавого, – розповів Сергій Замицький, соліст Схід Опера, – сцена у нас розвивається і фестиваль встає на нову сходинку. 27 вересня буде достатньо багато нових колективів: SHKLO, Heat Beat Brass End, буде Олександр Піпа та Девід Лі, гурт @Traktor… Можливо, не всі знають, але Олександр Піпа – це один зі засновників гурту Воплі Відоплясова. Він організував свій колектив, який носить назву @Traktor. Це альтернативний рок, панк і драм-н-бас».

Зокрема, учасники фестивалю виділяють такий гурт, як Asea Sool, який має приїхати з Грузії. Її виступ можна буде побачити 1 вересня під час відкриття фестивалю. За словами організаторів, цей гурт дуже «не гламурний та непростий».

«Це фолк, етно чи рок. Але вони особливі, – підкреслила Юлія Антонова, – у них цікаві інструменти. Це буде сюрприз для багатьох. Залишається тільки прийти. Я вважаю, що ця сцена, яку вони придумали, більше привертає молодь. Не кожна молода людина захоче йти в оперу. А там проста обстановка для молодих людей. Це чудово, що вона є. Бо ще зі студентських років ти думаєш: «Де б поїхати на фестиваль, познайомитися з новими творчими людьми, поспілкуватися?». А ця сцена вже тут».

Під час фестивалю артисти не співатимуть під фанеру. Звук буде виключно живим. Всі виступи відбудуться просто неба за оперним театром. За словами Антонової, саме цей формат здатен не тільки зближувати артистів зі своєю аудиторією, але й сприяти розвитку їх творчого потенціалу. Солістка переконана, що така тепла обстановка зближує людей.

«Є можливість наблизитися до людей, – зазначив Сергій Замицький, – бо коли ти виступаєш на сцені, там, все-таки, є бар‘єр. І хочеться інколи спуститися до глядачів. Але в межах театру це практично неможливо. А в даній ситуації можна спокійно спуститися, поспілкуватися та навіть поспівати разом якісь пісні. Це чудово».

Він розповів, що на таких майданчиках панує особлива атмосфера. Вона сильно відрізняється від тієї солідності, яка властива театральним залам. Тут відвідувачі можуть поспілкуватися та насолодитися заходом в абсолютно неформальній обстановці.

Детальніше про програму фестивалю.

 

comments powered by HyperComments