У Харкові розпочався масштабний мистецький фестиваль NonStopMedia IX

Вівторок, 28 серпня 2018, 16:02
27 серпня у Харкові стартував фестиваль молодіжного мистецтва NonStopMedia. Протягом двох тижнів на 10 майданчиках міста відбуватимуться виставки, концерти, вистави, презентації, вечірки, майстер-класи, лекції, екскурсії. Вхід на всі події фестивалю — вільний.
У Харкові розпочався масштабний мистецький фестиваль NonStopMedia IX

Центральна подія NonStopMedia IX — відкриття основного виставкового проекту, який об’єднує роботи фіналістів, молодих художників з України, Польщі та Білорусі. Воно відбудеться 2 вересня о 17:00 у Палаці студентів «ХПІ». Виставка працюватиме до 9 вересня. В останній день роботи о 15:00 відбудеться екскурсія виставкою лауреатів фестивалю із членами журі та кураторами.

 «Головна виставка об`єднає 10 проектів, що пройшли відбір журі. Палац студентів ХПІ — це новий майданчик для сучасного Харкова, але він має історичне значення. Тут проходили перші виставки харківських фотографів та живописців-нонконформістів. Зараз вони вписані в історію сучасного харківського мистецтва», — каже кураторка NonStopMedia IX Анастасія Хлестова.

Усі проекти подавалися учасниками фестивалю окремо. Куратори не намагалися підбити їх під одну концепцію. Окрім основного виставкового проекту, у межах NonStopMedia IX, працюватимуть інші експозиції.

 «Оскільки ми активно співпрацюємо з вишами, то один з проектів буде відкриватися в Харківському національному економічному університеті  –  виставка Олі Бабак і Олександра Краплі. Їх проект  —  це взаємодія з простором вишу, його історією і контекстом. Виставка відкриється 7 вересня о 17:00. А 28 серпня о 18:00 в VOVATANYA відкриється спецпроект галереї з Дніпра «Артсвіт». Вони привезуть кураторський проект Наталії Чичасової. Кураторка працює з колекцією радянської графіки і показує ці роботи з витворами молодих художників з України. Вони дуже відрізняються, але часто перегукуються між собою», – коментує куратор   NonStopMedia ІХ Антон Ткаченко.

NonStopMedia — бієнале молодіжного мистецтва, тому знаковим цього року є те, що до партнерства з фестивалем долучилися одні з найбільших вишів міста: НТУ «Харківський політехнічний інститут», Харківський національний економічний університет ім. Кузнеця.

NonStopMedia є одним з перших фестивалів в Україні, зосереджений на молодіжному мистецтві (перший NonStopMedia відбувся у 2003 році). NonStopMedia — це стартовий майданчик для експериментального візуального мистецтва в Україні, який дає можливість молодим і досі невідомим художникам заявити про себе. Лауреати NonStopMedia IX отримають змогу влаштувати виставку в галереях України, які є партнерами фестивалю, протягом наступного року. Програма фестивалю.

comments powered by HyperComments