Харків'ян зазивають побути гостями на солідному весіллі без зобов'язань

Вівторок, 28 серпня 2018, 21:51
Щоправда, для цього доведеться виїхати за Харків, але трансфер обіцяють організувати.
Харків'ян зазивають побути гостями на солідному весіллі без зобов'язань

В Чугуївському районі на Харківщині пройде масштабний фестиваль під класичною назвою «Весілля у Малинівці». Відбудеться подія 8 вересня. Відкритий фестиваль обрядового та сучасного весільного дійства «Весілля в Малинівці+» пройде під патронатом голови Харківської облдержадміністрації Юлії Світличної.

Начальник Управління культури і туризму ХОДА Олег Яцина відзначає: фестиваль «Весілля в Малинівці» був започаткований у 2001 році й проходив не системно, загалом 10 разів. Останні п’ять років фестиваль не проводили.

«До мене постійно зверталися мешканці Чугуївського району з проханням відновити фестиваль. У цьому році це питання порушила Малинівська ОТГ, для якої масштабне свято – можливість привернути увагу, розвивати туризм, знайти нових друзів та партнерів, – розповідає голова Чугуївської райдержадміністрації Микола Шошин. – Ми звернулися за підтримкою до голови Харківської облдержадміністрації Юлії Світличної – і вона відгукнулася та підтримала ініціативу громади. Під патронатом Юлії Олександрівни ми не тільки відновлюємо традицію проведення фестивалю, а й робимо його досить масштабним».

Бажання взяти участь у фестивалі вже висловили колективи з різних країн, зокрема, Грузії, Вірменії, Греції, Білорусі. Підтвердили свою участь у заході й близько двох сотень народних майстрів з усієї України.

Численні фестивальні локації (а всього їх буде 16, а ще й 5 сцен) запропонують відвідувачам інтерактивну весільно-розважальну програму, різноманітні виставки, забавки для дітей, виступи артистів цирку та театру коней. Зокрема, на локації «Весільні ворота» можна буде побачити ретрофотовиставку зі світлинами ХIX сторіччя та виставку гігантських весільних вінків.

Головна родзинка фестивалю: під «Аркою закоханих» всі охочі зможуть зареєструвати шлюб на добу, а сімейні пари, які побралися в попередні роки на фестивалі, можуть взяти участь у флешмобі.

Незабутнім обіцяє стати фестиваль і для молодят Чугуївщини, які цього дня стануть на рушник. Новостворені родини привітає голова Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична. Також молодята отримають цінні подарунки.

Незвичайним місцем освідчення у коханні, пропозиції руки і серця або просто романтичного побачення стане повітряна куля, яка злетить у небо.

На локації «Дитяче містечко» працюватимуть атракціони, аквагрим, солом’яний лабіринт, малеча зможе взяти участь у конкурсах та іграх. На майданчику «Цирк» можна буде побачити вистави від циркових артистів та погратися з тваринами контактного зоопарку. На «Галявині весільних оберегів» гості матимуть можливість придбати сувеніри та поворожити на кохання в чарівника – мольфара. У «Весільному містечку» всі райони області та представники національних меншин представлятимуть свої весільні обряди.

На тих, хто цікавиться народним мистецтвом, чекатимуть у «Місті майстрів». Тут можна буде не лише придбати ексклюзивні вироби, але й створити їх власноруч.

На тематичній галявині представлять гумористичні весільні обереги та запросять гостей взяти участь у веселих ворожіннях.

Тим, хто відчуває в собі акторський талант, «Весільний кінопавільйон» запропонує пройти справжній кастинг, взяти участь у кінопробах та зйомках фільму.

Не обійдеться свято і без вже традиційних конкурсів, котрі продемонструють дівочу красу та чоловічу силу – «Слобожанська Яруня» та «Богатир Чугуївщини».

Під час флешмобу єдності на фестивалі сплетуть найбільший вінок Слобожанщини, який символізуватиме красу України, її непорушну цілісність та духовність.

А ще у програмі фестивалю: показ весільних обрядодій Слобожанщини та різних народів, виступи аматорів народної творчості та фольклорних колективів, шоу весільних оркестрів, караоке etc.

Урочисте відкриття почнеться о 14:00 на головній сцені в Малинівці. На цій же сцені відбудеться й кульмінація свята: виступ співаків Ольги Цибульської та Олега Вінника.

Завершенням святкового дня стануть фаєр-шоу та дискотека.

Щодо трансферу: у день фестивалю, 8 вересня, від станції метро «Індустріальна» (колишня «Пролетарська») до Малинівки курсуватимуть шатли з логотипом фестивалю.

comments powered by HyperComments