В Харкові відбудеться виставка «Україна – Туреччина: фотоміст»

Четвер, 30 серпня 2018, 09:20
Фотовиставка, присвячена двом країнам, проходитиме в галереї «Мистецтво Слобожанщини».
В Харкові відбудеться виставка «Україна – Туреччина: фотоміст»

Виставку «Україна – Туреччина: фотоміст» можна буде відвідати з 6 по 22 вересня. До експозиції увійшли світлини харківських фотографів Віталія Сидоренка та Наталі Вербової. Загалом, це 48 предметних, пейзажних та урбаністичних фото. 

Як відмічають в самій галереї, Україна та Туреччина є різними країнами, яким властивий власний побут та краєвиди, культура та етніка. Тому, здається, аналогії та паралелі тут будуть не дуже доречними.  

«Але активні українсько-турецькі взаємини, значна кількість спільних проектів та започаткувань наштовхнули авторів виставки на фотодослідження, — зазначають в галереї, —завдяки якому в кожного з них з’явилась своя цікава історія, та вони провели фотоміст між Україною та Туреччиною». 

Під час роботи виставки відбудуться наступні культурологічні заходи: 

6 вересня о 17:00 – урочисте відкриття виставки харківських фотографів Віталія Сидоренка та Наталі Вербової «Україна – Туреччина: фотоміст»; 

7 вересня о 17:00 – лекція Зої Зинов’євої – бізнес-тренера та мандрівниці. Тема: «Секрети самостійного творчого подорожування Туреччиною». 

12 вересня о 16:00 – перегляд відеозапису концерту «Танго. Аргентина». Диригент - Даніель Баренбойм. 

13 вересня о 17:00 – цикл лекцій: «Мандрівка на Далекий Схід: культура, події, люди» Лекція 1. Лектор - Андрій Корнєв - культуролог, історик, літератор. 

18 вересня о 17:00 – лекція з циклу «Eх libris Михайла Красикова про мистецтво» Тема: «Таємниця старості за поетичними збірками М. Красикова». 

20 вересня о 17:00 – творча зустріч з авторами  виставки харківських фотографів «Україна-Туреччина: фотоміст» Віталієм Сидоренком та Наталею Вербовою. 

comments powered by HyperComments