Яблука та мистецтво каліграфії: на Харківщині відбудеться фестиваль «ApPleinAir»

Юлія Гуш  |  Середа, 5 вересня 2018, 15:24
В селі Сковородинівка пройде фестиваль «ApPleinAir-2018: яблучний пленер».
Яблука та мистецтво каліграфії: на Харківщині відбудеться фестиваль «ApPleinAir»

8 вересня в селі Сковородинівка відбудеться щорічний фестиваль «ApPleinAir-2018: яблучний пленер». В його межах пройдуть виставки, майстер-класи для дітей, яблучні конкурси, концерт. І справжньою «родзинкою» цьогорічного фестивалю стане знайомство з мистецтвом каліграфії.

«В Сковородинівці цікаво завжди, але в цей день буде можливість познайомитися з надзвичайно цікавим каліграфом з Києва, – розповіла Олена Рибка, зберігачка фондів ОКЗ «НЛММ Г. Сковороди», – він є стрижнем нашої програми. Ми знаємо, що у Григорія Сковороди був чудовий почерк. В його часи це було життєвою необхідністю. А сьогодні каліграфія – це трендово, це модно, це цікаво. І це насправді задоволення, яке не з дешевих. І ми пропонуємо поринути у цей світ абсолютно вільно, з можливістю безкоштовно навчитися писати каліграфічно».

За її словами, мистецтво каліграфії дає сучасній людині не просто можливість правильно тримати перо та користуватися чорнилом. Воно стає методом медитації, самозаспокоєння та пізнання чогось нового.

Загалом, відвідувачів фестивалю очікує традиційна яблучна програма. Гості будуть пригощатися яблучними стравами та напоями, створювати різноманітні композиції з яблук, підбирати собі екоторби. Не обійдеться і без нових знань: в межах яблучного пленеру буде реалізована освітня програма «Дерево пізнання». В її межах лектори будуть розповідати про значення образу яблука як в культурі різних епох, так і в мистецтві та літературі.

Більш детально про програму фестивалю можна дізнатися на сторонці «ApPleinAir».

comments powered by HyperComments