МАСО «Слобожанський» відкриє концертний сезон під керівництвом диригента проекту «Симфо хіп-хоп»

П'ятниця, 7 вересня 2018, 18:01
У п'ятницю, 14 вересня в Будинку Алчевських Молодіжний академічний симфонічний оркестр "Слобожанський" відкриє свій новий концертний сезон.
МАСО «Слобожанський» відкриє концертний сезон під керівництвом диригента проекту «Симфо хіп-хоп»

Керувати оркестром буде диригент Юрій Яковенко, який працював з колективом під час спільного з групою «Танок на майдані Конґо» проекту «Симфо хіп-хоп». У програмі концерту - музичні історії про яскравих харизматичних жінок.

Напередодні 26-го концертного сезону художній керівник МАСО «Слобожанський» народний артист України Гаррій Абаджян охоче ділиться творчими планами: «У новому сезоні ми продовжимо співпрацю з музикантами світового рівня, виступи яких в минулому сезоні викликали величезний інтерес у харківських любителів музики, серед них Аркадій Шилклопер, Валерій Соколов, Даніїл Австріх та інші, візьмемо участь в міжнародному музичному фестивалі «Музика - наш спільний дім», який щорічно проходить в Харкові, в міжнародному благодійному проекті «Класична феєрія». Однак не лише зустрічі з відомими музикантами чекають на шанувальників молодіжного колективу: «Наше завдання шукати і відкривати таланти, - каже Гаррій Артушевич. - У цьому концертному сезоні ми допоможемо, перш за все, яскравим харківським виконавцям проявити себе на сцені, відкриємо їх публіці».

Диригувати МАСО «Слобожанський» на відкритті сезону буде харківський диригент Юрій Яковенко - автор аранжувань багатьох концертних програм, як для солістів, так і для симфонічного оркестру. Як диригент Яковенко гастролював в Японії, Франції, Іспанії, Голландії, Бельгії, Португалії. "Юрій співпрацює з МАСО «Слобожанський» ось вже понад десять років. - каже директор оркестру Олена Єрьоміна. - У минулому концертному сезоні він диригував молодіжним колективом в таких успішних і улюблених глядачами проектах як «Симфо хіп-хоп» з популярною групою ТНМК, "Symphonic Tribute to YES" і "Діалоги з оркестром", на яких МАСО виступав з легендою світового джазу Аркадієм Шилклопером". За словами Юрія Яковенка відкрити концертний сезон Молодіжного оркестру йому запропонував Гаррій Абаджян: «Відкриття - це завжди почесна і відповідальна місія, адже від цього концерту багато в чому залежить, наскільки успішним буде концертний сезон взагалі. До рівня виконання музичних творів і до програми першого концерту завжди підвищені вимоги, і мені приємно, що довірили це завдання саме мені».

У програмі концерту прозвучать симфонічна сюїта «Шехеразада» Миколи Римського-Корсакова і музика з балету «Кармен-сюїта» Жоржа Бізе в оркестровці Родіона Щедріна. Юрій Яковенко, який підбирав програму заходу, вважає, що ці твори належать до шедеврів світової класичної музики, але в Харкові виконуються не часто. Це прекрасні музичні історії, про яскравих харизматичних жінок, що оспівують любов.

Нагадаємо, що концерт «Відкриття концертного сезону 2018/10 МАСО «Слобожанський» відбудеться 14 вересня, в Будинку Алчевських, о 19:00. А наступний виступ МАСО пройде рівно через тиждень, також в п'ятницю, 21 вересня. Це буде концерт «Шедеври світової оперної та симфонічної класики», в якому прозвучать музика і арії з опер Джакомо Пучіні, П'єтро Масканьї, Шарля Гуно, а також Симфонія №2 Яна Сібеліуса.

comments powered by HyperComments