Жадан презентує нову книгу в Харкові

Середа, 12 вересня 2018, 14:31
18 вересня о 19:00 в Харківській філармонії (вул. Римарська, 21) відбудеться презентація нової поетичної книги Сергія Жадана «Антена», що виходить друком у чернівецькому видавництві Meridian Czernowitz.
Жадан презентує нову книгу в Харкові

«Антена» – вісімдесят нових віршів, написаних Жаданом упродовж останніх двох років. Книга поєднує в собі як тексти, що їх умовно можна назвати «віршами про війну», так і лірику більш приватного, герметичного звучання. Ілюстрації до «Антени» створив харківський художник Гамлет Зіньківський, який фактично намалював паралельну книгу, природно доповнивши поезію своєю графікою. Квитки можна придбати на сайті Карабас.ком.

Автор та видавництво презентують книгу в кількох містах: 8.09 в Чернівцях, 14.09 в Києві, 18.09 в Харкові, 19.09 в Одесі та 22.09 у Львові.

Невідомо, на чому тримається чутливість «Антени», але це вісімдесят спроб упіймати коливання повітря, вловити перетікання в просторі невидимих радіохвиль, відчути на дотик час, у якому ми живемо, яким ми дихаємо, який ми проговорюємо. Час, кожен доторк до якого лишає опік. Час, у якому приватні щоденникові записи можуть виявитися воєнною хронікою, а біблійні історії – ранковими новинами. Мабуть, найглибша й найпотужніша (поки що) книга Жадана.

Початок презентації – о 19:00, автограф-сесія Сергія Жадана та Гамлета Зіньківського – 18:30, у холі філармонії.

comments powered by HyperComments