У Харкові виступить один з кращих скрипалів світу

Вівторок, 25 вересня 2018, 10:20
Валерій Соколов знову дасть концерт в рідному Харкові з новою програмою.
У Харкові виступить один з кращих скрипалів світу

28 вересня в Будинку Алчевських Молодіжний академічний симфонічний оркестр «Слобожанський» виступить з відомим скрипалем, лауреатом міжнародних конкурсів Валерієм Соколовим. Як передає PR-агентство “Bagels & Letters”, у програмі концерту увійшли твори, які музикант виконає в Харкові вперше. Керувати оркестром буде багаторічний творчий партнер Валерія, диригент Віталій Протасов. 

Валерій Соколов належить до числа тих небагатьох скрипалів, які грають на інструменті роботи знаменитого майстра Страдіварі. Він регулярно виступає в найпрестижніших концертних залах Європи: Вігмор-Холі в Лондоні, Театрі Шатле в Парижі, Консерваторії ім. Джузеппе Верді в Мілані, співпрацює з багатьма відомими оркестрами: Оркестром Бі-Бі-Сі, Оркестром де Парі, Камерним оркестром Європи, Оркестром Радіо Франції, Оркестром баварського Радіо та іншими. Також, музикант регулярно дає концерти в рідному Харкові з МАСО «Слобожанський»: «Наша співпраця з МАСО триває з мого музичного дитинства і, хоча мій концертний графік досить щільний, я завжди знаходжу час для рідного міста і музикування зі знайомими мені людьми». 

Останній спільний концерт Валерія з Молодіжним оркестром відбувся в червні цього року. Для Віталія Протасова – диригента Національної філармонії України і багаторічного творчого партнера Соколова, червневий концерт став першим досвідом роботи з Молодіжним оркестром, та й взагалі першим виступом в Харкові. «З оркестром, який переважно складається з молодих музикантів, завжди працювати дуже цікаво, – ділиться враженнями диригент. – Енергія, з якою оркестр музикує, надихає, а увага до дрібниць вражає і створює умови для плідної творчої роботи». Вразила маестро і харківська публіка: «Серед публіки відчувався величезний інтерес до програми і, особливо до соліста, що створювало затишну атмосферу для сприйняття творів. Звичайно ж, це говорить про рівень освіченості слухачів, що неймовірно важливо для нас – виконавців». На майбутньому концерті Віталій Протасов очікує від оркестрантів тієї ж активності, а від публіки – такої ж зацікавленості, тим більше, що в концертній програмі яскраві і цікаві твори. 

У першому відділенні майбутнього концерту прозвучить Симфонія № 39 Йозефа Гайдна («Морський шторм»), яка на думку Віталія Протасова є одним з найяскравіших і «барокових» за змістом симфонічних творів композитора. Також, глядачі зможуть почути Камерну симфонію №1 для скрипки з оркестром Віталія Губаренка, яка, як сказав диригент, була "неймовірно глибоко продумана і відчута Валерієм в концерті, який нещодавно відбувся в одному з центральних залів Європи – Берлінському "Концертхаузе". А в другому відділенні Валерій Соколов разом з Молодіжним оркестром зіграє Концерт для скрипки з оркестром ре мажор. "Скрипковий концерт Брамса - один з найбільш віртуозних творів у цьому жанрі. Партія соліста надзвичайно складна для виконання, але, в той же час, концерт легко сприймається, що робить його одним з найпопулярніших творів для скрипки з оркестром. – сказав Віталій Протасов. А Валерій Соколов, говорячи про програму концерту, зауважив: «Є репертуар, який я ще не виконував в Харкові і кожен мій спільний концерт з МАСО є платформою для цього». 

Нагадаємо, що концерт Валерія Соколова пройде в Будинку Алчевських 28 вересня, початок о 19:00. Наступний концертний захід МАСО «Слобожанський» відбудеться на сцені Будинку Алчевських в п'ятницю, 12 жовтня. Це буде концерт соліста оперного театру Володимира Козлова (баритон), в якому прозвучать відомі оперні арії та популярні естрадні пісні. 

 

comments powered by HyperComments